Završena šetnja, učesnici Prajda stigli na stadion. EVO ŠTA JE OBELEŽILO DANAŠNJU PARADU

Na ulicama Beograda nalazi se kordon policije, brojne ulice su zatvorene, a linije GSP izmenjene zbog nekoliko najavljenih događaja. Iako je MUP Srbije zabranio šetnju u okviru Evroprajda 2022, organizatori su rekli da će uprkos tome šetati. Međutim, na ulicama još od podne su protivnici Prajda, tzv. „antiglobalisti“, koje policija potiskuje. Na licu mesta smo snimili gurkanje sa pripadnicima policije, koja viče – Potiskuj, dok antiglobalisti uzvikuju Sramota, sramota!

OGLASIO SE I AMERIČKI AMBASADOR koji kaže da je ponosan na šetnju u koju je krenuo sa nekoliko diplomata i čestita organizatorima na uspesnoj i bezbednoj organizaciji.

Ministar policije Aleksandar Vulin, načelnik PU Beograd Veselin Milić i pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević došli su na Prajd kako bi kontrolisali stanje stvari na terenu.

 Miletić: Kroz ovu šetnju pokazujemo da smo ravnopravni građani

Goran Miletić održao je govor povodom održavanja Evroprajda i poručio da kroz šetnju pokazuju da su ravnopravni građani.

Antiglobalisti izgovaraju  molitve i drže pravoslavne krstove

Jedni do drugih – učesnici Prajda sa šarenim kišobranima u svim bojama su bili u blizini antiglobalista, a razdvajala ih je policija. Antiglobalisti su uzvikivali da je sve to neprirodno, do učesnici Prajda viču – Pustite nas da živimo kako hoćemo, preneo je Telegraf…

Čak 31 osoba privedena do 15:45

Čak 31 osoba privedena je do 15.45 zbog narušavanja javnog reda i mira, poslednja je informacija iz MUP-a.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare