VANREDNO OBRAĆANJE ANE BRNABIĆ: Pokazali smo da smo ozbiljna država, koja drži reč prema svojim građanima

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić održava konferenciju za novinare u zgradi Vlade Srbije.

Polako privodimo kraju izuzetno tešku i izazovnu nedelju, rekla je premijerka Ana Brnabić povodom šetnje Evroprajda koja se danas održava, na hitno zakazanoj konferenciji. 

–  Volela bih da izrazim zahvalnost velikoj većini građana Srbije jer su pokazali toleranciju, razumevanje i na prvom mestu brigu prema državi i razumeli sve o čemu smo pričali poslednje dve nedelje. Imali smo dan koji je protekao bez većih incidenata i ja sam na to ponosna – rekla je Brnabić.

Posebna zahvalnost duguje se MUP i BIA. istakla je.

– Danas je bilo angažovano oko 5.200 policajaca. Imali smo samo dva veća incidenta, sukob sa određenim grupacijama na Slaviji, na uglu Kralja Milana i Lomine, i sukob u Karađorđevom parku. U oba slučaja, pripadnici MUP su rešili problem i obezbedili da se incidenti ne šire. Tokom ove nedelje se održalo više od 130 različitih događaja i nismo imali niti jedan veći incident, napad ili povredu. To lepo govori o našim građanima, o svima koji ovde žive – kaže premijerka.

Sada se, dodaje, okrećemo bitnijim stvarima.

–  Okrećemo se pripremama za zimu.Predsednik je danas otputovao u Njujork gde će imati čitav niz sastanaka tokom održavanja sednice UN, ja ću sutra rano otići u London.Hvala još jednom svim građanima Srbije, kada su mnogi hteli da nas podele i zavade i da od jedne teme koja nije trebalo da bude tema ovakvih sporova, da pokušaju od nje da naprave tačku razdvajanja u teškim vremenima. Nisu uspeli. Ostali smo jedinstveni, pokazali solidarnost i obezbedili mir.

Nema informacije o povređenim građanima, istakla je premijerka.

– Pripadnici MUP i BIA su brilijantno uradili svoj posao – istakla je.

– Jedino predsednik Aleksdandar Vučić i nekoliko ljudi koji su pričali o ovoj temi ispred države, su racionalno govorili o tome, pozivali na stabilnost i govorili da nema smisla da bude važna tema u ovom trenutku, jer imamo mnogo većih problema i zato što je ovo događaj koji se održi i neko se s njim slaže, neko ne – dodala je ona.

U Beogradu će uvek svi biti bezbedni, poručuje Brnabić.

– Ovo je ogromna pobeda Srbije i svih naših građana – poručila je na kraju.

–  Oni koji su nas optužili da smo reagovali na nečije pritiske, su zapravo oni koji polaze od sebe. Mi na pritiske ne reagujemo i nismo ovo uradili zato što je „neko pritiskao“ – rekla je premijerka.

Evroprajd šetnja održana je danas u nešto napetijoj atmosferi. Došlo je do sukoba huligana sa policijom, ali i huligana sa pojedinim učesnicima Prajda.


UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare