Srpski lekari još bez odgovora Haga mogu li da posete Ratka Mladića: Generalovo stanje nepromenjeno 

Podnesak za odlazak naših lekara u Hag fajliran je u utorak, 13. septembra i očekivalo se da se povratne informacije dobiju, odnosno odgovor na ovaj zahtev u roku od dan, dva

Odbrana generala Ratka Mladića (80) koji se nalazi u zatvorskoj bolnici zbog lošeg zdravstvenog stanja usled upale pluća, još nije dobila odgovor od suda u Hagu da li tim naših lekara može da ode i pregleda ga, kaže za Telegraf.rs njegov sin Darko Mladić. 

Kako je jutros on izjavo za naš portal, zdravstveno stanje generala je i dalje nepromenjeno.

Podnesak za odlazak naših lekara u Hag, fajliran je u utorak, 13. septembra i očekivalo se da se povratne informacije dobiju, odnosno odgovor na ovaj zahtev u roku od dan, dva.

Tog dana je Dako za naš porta rekao da se nada da će to biti brzo, jer je mišljenja da Hagu sada nije u interesu da odugovlače sa tim.

– Jer, ako odugovlače, to onda znači da nešto baš nije u redu – rekao je mlađi Mladić .

Ratko Mladić ima upalu pluća, koju nije izazvala korona. Nju je, naime, preležao početkom avgusta. Zbog pogoršanja zdravstvenog stanja, on je najpre pretprošle nedelje iz pritvorske ćelije u Sheveningenu prebačen u jednu civilnu bolnicu, gde je bio nekoliko dana, a zatim je prebačen u zatvorsku bolnicu.

Prema proceduri, inače, Hag ima rok od 21 dan da odgovori na zahtev, ali se si nadaju da će to biti mnogo ranije.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare