VOZAČI, TREBAĆE VAM OČI I NA LEĐIMA: Policija kreće u veliku kontrolu narednih 7 dana, gledaće vas da li koristite ove 2 stvari

Policija će od 16. do 22. septembra sprovesti akciju pojačane kontrole saobraćaja u Srbiji koja će po navodima MUP, biti usmerena na otkrivanje prekršaja nepropisnog korišćenja mobilnog telefona i nekorišćenja sigurnosnog pojasa.

Akcija će biti sprovedena u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije Roadpol (mreža saobraćajnih policija Evrope) a policija će kontrolisati i pešake koji tokom prelaska kolovoza upotrebljavaju mobilni telefon i slušalice. ; Iz MUP-a su naveli da će uporedo sa tom akcijom biti sproveden i preventivni projekat Roadpol Dani bezbednosti čiji je cilj da barem jednog dana nijedno lice ne pogine u saobraćajnim nezgodama širom Evrope.

„U tu svrhu postavljena je internet prezentacija https://www.roadpolsafetydays.eu/ putem koje se građani mogu upoznati sa ciljevima projekta, kao i da potpišu simbolično obećanje da će poštovati saobraćajne propise“, stoji u saopštenju, prenosi Kurir.

Navodeći da je u prethodnih nedelju dana u saobraćajnim nezgodama u Srbiji poginulo 18 osoba, od kojih je sedmoro mladjih od 30 godina, MUP je apelovao na sve učesnike u saobraćaju a posebno na mlade vozače da poštuju saobraćajne propise i da „odgovornim ponašanjem doprinesu unapredjenju svoje i bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare