TRAG „ŠKALJARACA“: Vukotićevi telefoni kriju tajne klana i kontakt s bratom Igorom?! VOZAČ HTEO DA IH SE OTARASI

Mobilni telefoni Jovana Vukotića, koji su pronađeni u blizini mesta na kom je 8. septembra ubijen u Istanbulu, mogli bi da otkriju najčuvanije tajne škaljarskog klana. Turska policija, kako je Kurir pisao, pronašla ih je skrivene u ogradi u blizini mesta zločina, pošto je izvesni E. K., koji je bio za volanom automobila u kom je likvidiran Vukotić, pokušao da ih sakrije.

– Turski istražitelji pokušaće da otvore telefone ubijenog vođe „škaljaraca“, a oni bi mogli da budu dragoceni trag ne samo u istrazi ovog ubistva već i u praćenju drugih tragova. Nema sumnje da je Vukotić pre ubistva bio u kontaktu s mnogim visokopozicioniranim pripadnicima škaljarskog klana, ali i sa svojim odbeglim bratom Igorom Vukotićem, koji je već godinama u bekstvu i o njemu se ništa ne zna – otkriva izvor Kurira.

Prema njegovim rečima, telefoni ubijenog vođe klana mogli bi da otkriju ko je sve na visokim funkcijama, ali i iz podzemlja bio „na vezi“ sa „škaljarcima“. Turski istražitelji veruju da bi mogli da otkriju i ko su bili Vukotićevi jataci u Istanbulu, ali i da li je u poslednje vreme primao pretnje.

Brat u bekstvu

Misteriozni Igor

Rođeni brat ubijenog Jovana Vukotića, Igor, kako tvrde upoznati sa prilikama, mogao bi da zauzme njegovo mesto na čelu kriminalne grupe. On je godinama u bekstvu i ništa o njemu se ne zna. Poslednji put oglasio se kada im je 2019. ubijen otac Veselin Vukotić, čituljom u jednim crnogorskim novinama. Međutim, čitulja za ubijenog brata Jovana, dosad nije osvanula u medijima.

– Jovan Vukotić bio je na poternici Crne Gore, koja je za njim tragala od avgusta prošle godine. Jasno je da je imao saradnike u Turskoj i da se u toj državi osećao bezbedno, s obzirom na to da je i 2018. sa falsifikovanim makedonskim dokumentima uhapšen u Antaliji. Zapravo, Vukotićevi telefoni sigurno su interesantni istražiteljima u Turskoj, ali i Srbiji i Crnoj Gori – objašnjava izvor.

Vođa škaljarskog klana, podsetimo, ubijen je sa četiri hica u trenutku kada je s trudnom suprugom i ćerkicom krenuo u tržni centar. Prema nezvaničnim informacijama, primetio je muškarce na motoru, ali nije stigao da reaguje pre nego što su prišli automobilu i zapucali u njega.

Sahrana

Vukotića ispraćaju u Crnoj Gori

Jovan Vukotić, prema glasinama iz Kotora, najverovatnije će biti sahranjen u rodnoj Crnoj Gori. Međutim, detalji ispraćaja čuvaju se u tajnosti. – Njegovo telo, koje je odmah poslato na obdukciju, navodno još uvek nije dopremljeno u Crnu Goru. Vukotićevoj supruzi Maši u Istanbulu se pridružio njen otac, kako bi joj pomogao oko komplikovane procedure transporta tela ubijenog supruga – objašnjava sagovornik Kurira.

– Vozač E. K., koji je zadobio ogrebotinu, najverovatnije od metka, ispričao je policiji da nije poznavao Vukotića i da mu se on predstavio kao Nikola. Naveo je da je teško ranjeni Vukotić vikao od bolova pre nego što je umro – otkrili su turski mediji. Kako su naveli, postoje i svedoci koji su ispričali da su videli da je E. K. posle pucnjave otišao do ograde u blizini mesta likvidacije i tamo se zadržao neko vreme.

Sakrio aparate

– Nema sumnje da postoji razlog zbog kog je E. K. istrčao iz kola i, prvo što je uradio, sakrio dva Vukotićeva telefona. Oni bi mogli da otkriju mnoge tajne škaljarskog klana, s obzirom na to da je od ubistva Igora Dedovića u Atini u januaru 2020. Vukotić bio neprikosnoveni vođa klana – zaključuje sagovornik Kurira.

On podseća da se i Vukotić sumnjiči za podstrekavanje na ubistva istaknutih „kavčana“. – U njegovim telefonima mogli bi da budu pronađeni podaci o eventualnoj pripremi novih krivičnih dela, ali i tokovima novca ovog kriminalnog klana – zaključuje sagovornik.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare