VIŠE OD 12 SATI VUČIĆEVE BORBE ZA KIM Opozicija pokazala ozbiljno neznanje o Kosovu, predsednik strpljivo odgovarao na sve optužbe

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić drugi dan zaredom vodi maratonsku borbu za Kosmet! Posle jučerašnje desetočasnovne Posebne sednice Narodne Skupštine Srbije, danas već više od 12 sati odgovara na brojne neosnovane i lažne optužbe opozicije.

Predsednik Vučić, uprkos svim tim napadima, nije se dao isprovocirati. Kao i jutros u 10 sati, kada je sednica počela, istovetnim mirnim tonom odgovara na provokacije i večeras posle 22 sata.

Predsednik Vučić, između ostalog, ponovo je mnogo puta izrečeno, da za vreme njegovog mandata Kosovo neće biti nezavisno.

Replicirajući poslaniku Narodne stranke Siniši Kovačeviću, konstatovao je da je Kovačević govorio o izdajnicima, a da nije pogledao sopstvenu stranku. „Šta ste uradili sa našim svetim Kosmetom?“, upitao je Vučić, prenosi Kurir.

Naveo je da je tzv. Kosovo proglasilo nezavisnost u vreme vlasti tadašnje Kovačevićeve stranke, a tada je i Međunarodni sud pravde doneo odluku u kojoj se kaže da Priština nije pogazila međunarodno pravo donošenjem deklaranije o nezavisnosti.

„Jeste li se sa – dobrodošao izdajniče, obratili sebi ili svojim stranačkim kolegama? Da vam dozvollim da više volite KiM od mene, neću nikada“, jasan je bio Vučić.

Poslanik Miloš Jovanović je rekao da poslanička grupa kojoj pripada neće podržati izveštaj koji je Vučić juče predstavio, usledio je odgovor predsednika :

„Dva dana, više od 17 sati slušam uvrede na svoj račun, i svi sve rade bolje. Ja nemam problem sa tim da se svi razumeju u politiku, i svi bi je bolje vodili, ali da vam kažem, ja znam jednu stvar – sve ovo vreme, i ja i ljudi oko mene, i moj šef kabineta, koji se ne pojavljuje u javnosti, i svaki put kada nam pretite vešanjem ili govorite da je ovaj doktor smrt, razmišljate li vi o emocijama? Ne, zato što mi imamo obavezu da budemo pristojni, a vi možete da govorite šta hoćete. Zato hoću da se borim i odgovaram“.

Predsednik je rekao da nisu tačne tvrdnje Milice Đurđević Stamenkovski koja je izjavila da su joj kritike bile „argumentovane i dobronamerne“, sa tim što je Vučić rekao da za „dobronamernost“ nije siguran.

Vučić kaže da je malo falilo da dođe u fizički sukob u Briselu zbog toga što Srbima na Kosovu i Metohiji nije bilo dozvoljeno da učestvuju na referendumu.

Kada je Boško Obradović pokušao da predstavi Dveri kao konkurenciju SNS, Vučić je odgovorio rezultatima izbora na Kosovu i Metohiji.

„Aleksandar Vučić 82,67, gospodin Obradović 2,14 odsto. Toliko ozbiljna konkurencija“, kazao je predsednik.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare