VUČIĆ STIGAO NA POSEBNU SEDNICU NARODNE SKUPŠTINE O KiM: Predsednik Srbije danas predstavlja izveštaj

Poslanici Skupštine Srbije razmatraju na posebnoj sednici parlamenta Izveštaj o pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini od 15. juna 2021. do 1. septembra 2022. godine, koji predstavlja predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izveštaj će predstaviti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je poslanike i građane obavestiti o trenutnom stanju, izazovima koji slede, kao i o svemu što je država do sada uradila za srpski narod na KiM.

Izveštaj je napisan na 50 strana i u njemu su pobrojane, kako je navedeno „aktivnosti u okviru pripreme i realizacije pregovora“, od Zajednice srpskih opština, policije, pravosudja, energetike pa do dijaloga privrednih komora, transporta opasnog tereta i nestalih lica, što je poslednje poglavlje.

U Izveštaju koji je dostupan na sajtu Skupštine Srbije, nabrojani su napadi koji su se dogodili u „izveštajnom periodu“, kao i kakve je sve poteze povukla Prištinska vlast u svom, kako je navedeno „antisrpskom delovanju“ uz opise „antisrpskog terora“.

Objašnjeno je da se i pored toga Beograd zalaže za mir, kao i da je za usmeni sporazum o pojednostavljenom korišćenju ličnih dokumenata od 27. avgusta, „najzaslužniji predsednik Srbije Aleksandar Vučić“.

Posebnu sednicu parlamenta o Kosovu i Metohiji tražile su poslanička grupa SNS, kao i nekoliko opozicionih poslaničkih stranaka.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare