Vučić danas na Prvoj posebnoj sednici Narodne skupštine: Predsednik predstavlja izveštaj o KiM

Predsednik skupštinskog Odobra za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun rekao je u ponedeljak da od posebne sednice očekuje sveobuhvatnu raspravu

Poslanici Skupštine Srbije razmatraće danas, na posebnoj sednici parlamenta, Izveštaj o pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini od 15. juna 2021. do 1. septembra 2022. godine.

Izveštaj će predstaviti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je poslanike i građane obavestiti o trenutnom stanju, izazovima koji slede, kao i o svemu što je država do sada uradila za srpski narod na KiM.

Udarne vesti

Predsednik skupštinskog Odobra za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun rekao je u ponedeljak da od posebne sednice očekuje sveobuhvatnu raspravu i naglasio da su svi poslanici zaitneresovani, zabrinuti i posvećeni traženju rešenja za taj najteži izazov.

– Očekujem kostruktivnu sednicu, uz manje čarke. Nadam se da svi razumeju težinu pitanja i značaj trenutka. Čini se da dolazi vreme kada ćemo konačno morati da rešimo to pitanje – rekao je Drecun.

On je izrazio nadu da će poslanici biti iznad svake vrste uobičajenih rasprava, jer se razgovora o najvažnijoj temi koja će prelomiti našu budućnost.

Posebnu sednicu parlamenta o Kosovu i Metohiji tražile su poslanička grupa SNS, kao i nekoliko opozicionih poslaničkih stranaka.

Pojedine opozicione stranke su podnele i svoje predloge rezolucije o KiM, poput Dveri i Narodne stranke, a svoju inicijativu predložiće na sednici i poslanička grupa “Ujedinjeni”.

Posebna sednica o Kosmetu počeće sutra u 10 sati, a ukoliko bude potrebe trajaće dva dana.

Predsednik Vučić rekao je pre par dana da će sam odgovarati na sva pitanja poslanika.

– Pošto je tek izabran mandatar, biću sam u skupštini i sam ću odgovarati na pitanja svih poslanika, neću napustiti sednici ni jedan sekund. Da li će sve moći da se završi u jednom danu ili dva dana… Ja sam to vreme posvetio skupštini i poslanicima i građanima, da odgovorim na sve.

– Mislim da će ljudi moći da vide koliko odgovornosti i neodgovornosti ima u svemu tome. Verujem da će ovaj prvi princip odovornosti i ozbiljnosti, nadam se, biti preovlađujući – istakao je Vučić.

UDARNA VEDT.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare