KO JE MISTERIOZNI BEOGRAĐANIN KOJI JE ORGANIZOVAO ATENTAT U TURSKOJ? Lice s poternice iz baze u Španiji nadgledao čitav zločin

Čovek od poverenja vođe kavačkog klana Radoja Zvicera obezbedio novac i logistiku za ubistvo škaljarca u Istanbulu

Visokopozicionirani pripadnik kavačkog klana i jedan od najbližih saradnika odbeglog vođe te kriminalne grupe Radoja Zvicera,kako se sumnja, lično je organizovao likvidaciju vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića u Istanbulu. Kako prenose turski mediji, sumnja se da se direktni nalogodavac skriva u Španiji, piše Kurir.

– Čovek od poverenja Radoja Zvicera, kako se sumnja, iz Španije je rukovodio pronalaženjem ubica, finansiranjem i davanjem direktnih instrukcija za likvidaciju prvog čoveka škaljarskog klana. Sumnja se da je jedna grupa bila angažovana da prati Vukotićevu suprugu Mašu M. i njihovu ćerkicu, dok je druga čekala signal da otputuje na lokaciju na kojoj je Vukotić – otkriva izvor Kurira. Kako navodi, kada su dobili signal da supruga ide „turistički“ u Tursku, najverovatnije su odmah krenuli za njom.

Na poternici

Logistiku i novac, prema njegovim rečima, najverovatnije je organizovao srpski državljanin, koji se nalazi u Španiji, a za kojim je inače raspisana poternica naše države.

Belivuk i Miljković

Kapetanu obećali lagodan život

Milu Raduloviću Kapetanu, visokopozicioniranom „škaljarcu“, kog su, prema optužnici, oteli u oktobru 2020. Veljko Belivuk i Marko Miljković, dva meseca ga mučili, a potom brutalno ubili, navodno, su organizatori kriminalne grupe koja je blisko sarađivala sa kavačkim klanom, nudili lagodan život u Španiji. – Oštećeni M. R. je omogućio osumnjičenima da preko njegovog kriptovanog telefona i aplikacije Skaj drugim pripadnicima suprotstavljene kriminalne organizacije šalju pisane poruke u ime oštećenog, a sve kako bi ta lica namamili na unapred pripremljene lokacije, gde bi bili lišeni života. Nakon što su po svojoj proceni od oštećenog izvukli sve informacije i podatke koje ih zanimaju, oštećenom su obećali da će ga pustiti da živi u Španiji i da ga neće ubiti, iako su znali da to neće uciniti – rekao je ranije crnogorski tužilac Saša Čađenović.

– Kavački klan neko vreme već ima bazu u Španiji. Iz te države vode poslove vezano za trgovinu kokainom, zarađuju veliki novac, koji ulažu kako u drogu, tako i u likvidacije ljudi koji su na suprotnoj strani – dodaje izvor.

Rat dva klana do istrebljenja, kako navodi, vodi se već osam godina, a u poslednje vreme „kavčani“ su suparnike uspeli da likvidiraju u Grčkoj, Hrvatskoj, Holandiji i Crnoj Gori. Operativni podaci, navodno, govore da su posle velikih udaraca koje je pretrpeo škaljarski klan, ali i hapšenja Luke Bojovića u Španiji, „kavčani“ praktično prebacili bazu u tu državu jer se napravio „slobodan protor“.

– Srpski državljanin koji odgovara direktno Zviceru i od njega prima naloge, krije se pod lažnim identitetom i često menja mesta, pa mu je teško ući u trag. U Španiji se krije sa nekoliko najbližih saradnika i vodi sve poslove. On se već dovodi u vezu sa nekoliko likvidacija, a blisko je sarađivao i sa klanom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, dok oni nisu uhapšeni – otkriva sagovornik i podseća da su istražitelji, kada je nedavno uhapšen slovenački ogranak kavačkog klana, otkrili da su poslove oko šverca kokaina vodili upravo iz Španije, ali i da je Savo Lopičić, koji se vodi kao nestao, a bio je, kako se sumnja, krtica škaljarskog klana, nestao kada je za informacije koje je dao „kavčanima“ krenuo po novac u Španiju.

Likvidacija

Škaljarac likvidiran u Marbelji

Miloš Peruničić, koji je bio blizak škljaraskom klanu, podsetimo, ubijen je 2. juna 2020. u Marbelji, a ubice inače srpski državljani, uhapšeni su ubrzo u Barseloni. Ubistvo Peruničića pokazalo je da se u Španiji skrivaju i škaljarci. – Krvavi rat klanova 2014. počeo je praktično u Španiji. Do tada jedinstven klan vodio je poslove s kokainom iz Španije. Kada je iz stana Gorana Radomana, kada je uhapšen na Kubi nestalo 300 kilograma kokaina, pripadnici su se međusobno optuživali za nestanak vredne droge, i tada se jedinstveni škaljarski klan podelio na dva dela. Upravo je Radoman prva žrtva rata klanova, ubijen je u Beogradu 2015. godine – podseća sagovornik Kurira

Veze sa zločinima

– Sumnja se da je Lopičić ubijen. Navodno je „kavčanima“ za novac odao lokacije ubijenih „škaljaraca“ u Atini i na Krfu. Operativac „kavčana“ za kog se sumnja da je u Španiji, dovodi se u vezu i sa tim likvidacijama – dodaje on. Jovan Vukotić, kako je Kurir pisao, ubijen je 8. septembra u Istanbulu kada je sa trudnom suprugom i ćerkicom krenuo u jedan šoping centar. Napadači na motoru prošli su pored njihovog automobila i ispalili pet hitaca, od kojih su četiri pogodila vođu „škaljaraca“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare