SNAŽIMO NAŠE JAVNE FINANSIJE! Mali: Srbija sa UAE potpisala sporazum o kreditu od milijardu dolara, po kamatnoj stopi od SAMO 3 ODSTO! 

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je Srbija sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima potpisala sporazum o kreditu od milijardu dolara po kamatnoj stopi od samo tri odsto što je, ističe, veoma važna vest za građane Srbije jer sa tim novcem dodatno snažimo naše javne finansije

„Kamatna stopa od samo tri odsto, to je u ovom trenutku nezamislivo. Kamatne stope su na tržištu sedam, 7,5 odsto. Samo na kamati štedimo 40, 45 miliona dolara“, rekao je za Pink Siniša Mali, koji zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem boravi u zvaničnoj poseti UAE, piše InformMali je istakao da na ovaj način Srbija snaži javne finansije i ima novca i da vrati neke stare kredite.

„Sa druge strane, ovo nam daje mogućnost da reagujemo kada je nabavka gasa i nekih drugih energenata u pitanju, daje nam mogućnost da sa što manje negativnim posledicama prebrodimo ovu krizu“, istakao je Mali, prenosi informer.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare