OPŠTI HAOS U RUSKIM TRUPAMA? Ukrajina tvrdi: Mnogi neće više da ratuju, povećava se broj dezertera? EVO KAKO IH RUSI NAVODNO LOVE

Rusija je rasporedila helikoptere u okupiranoj ukrajinskoj oblasti Herson u pokušaju da prikupi vojnike koji su napustili svoje položaje, navode ukrajinski zvaničnici, tvrdi ukrajinska strana, piše Kurir.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine naveo je u petak, kako prenosi Njuzvik, na svojoj Fejsbuk stranici da „značajni gubici i nespremnost za borbu“ doprinose pogoršanju „moralnog i psihološkog stanja“ okupatorskih ruskih trupa. Povećava se i broj dezertera, navodi se.

Na privremeno okupiranoj teritoriji Hersonske oblasti, u reonu drugog naselja Babenkivka, neprijatelj je morao da rasporedi helikoptere i oružje kako bi potražio begunce i vratio ih na borbene položaje. Pored toga, preko Kalančaka, u pravcu privremeno okupiranog Krima, zabeleženo je intenzivno kretanje nenaoružanih ruskih vojnika, dodaje se.

Kalančak se takođe nalazi u Hersonskoj oblasti, gde se trenutno odvija ukrajinska kontraofanziva.

Njuzvik nije bio u mogućnosti da proveri izveštaj i obratio se ruskom ministarstvu odbrane za potvrdu i komentar.

Ukrajinski izveštaj, ako bude potvrđen, pruža novi uvid u stanje vojnika koji se bore za Rusiju u ratu koji traje skoro sedam meseci.

Bilo je nekoliko indicija da je duh među ovim trupama opao, uključujući nedeljni izveštaj britanske obaveštajne službe koji kaže da ruske trupe imaju „problema sa moralom i disciplinom“ u Ukrajini.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare