„DOBIĆEMO MILIJARDU, TO JE OGROMNA PODRŠKA“ Vučić o sporazumima potpisanim u Abu Dabiju: „Kad je teško, možemo da se oslonimo na Emirate“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gde je razgovarao u Abu Dabiju sa liderom ove zemlje šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom 

Nakon razgovora, delegacije dveju zemalja potpisale su devet sporazuma.

– Ono što je za nas važno – Beograd na vodi, mnoge investicije, ali ono što je najvažnije, kada god je teško, mi možemo da se oslonimo na Emirate – rekao je Vučić.

– Potpisan je sporazum po kome ćemo dobiti milijardu po povoljnoj kamatnoj stopi, čime ćemo obezbediti solventnost i što je ogromna podrska Srbiji – rekao je Vučić i dodao:

– Predsednik UAE je jedan od najmoćnijih ljudi sveta. Nije da on ima velike interese u Srbiji već poštuje Srbiju, zbog pravdoljubivosti i nezavisnosti u odlučivanju. Kada god je teško mi se možemo osloniti na UAE. Danas kad imamo koronu, nekako smo navikli da živimo sa tim. 2014. godine kada su finansije teške, kada smo krenuli sa merama fiskalne konsolidacije, a tada nismo mogli da se zadužujemo, pomogao nam je šeik Muhamed. Tako je i danas. Ja sam mu za to zahvalan. Da ne bismo trošili ono novca što imamo sada, a moramo da kupujemo gasa, struje… nemamo problema sa tim, mnogo nam je pomogao i mnogo smo novca uštedeli i to su stvari koje prijateljima ne zaboravljate. Biće tu i promena. Mi sada možemo da prodamo tri puta veću proizvodnju nego što imamo. Svi hoće da kupe municiju i sve to radimo sa Emiratima. Mi sada idemo da obiđemo spomenik, 15 sati smo proveli u Emiratima. A da ne pričam da dolaze Makron, Šolc… Svaki glas, podršku i pomoć koje možete da dobijete… Sve to veoma znači – rekao je Vučić.

– Razgovarali smo i o energetici – dodao je predsednik naglasivši da će sledeće zima biti još gora i da mi zbog toga toga strateški radimo na planu za našu energetiku a ne samo za jednu zimu. On je dodao da potom stiže i rat za hranu u svetu za koji takođe treba da se strateški spremimo pa nam ovakav keš kredit, kojim osiguravamo naše finansije, mnogo znači, naročito od naših prijatelja. 

Podsetimo, u Palati naroda u Abu Dabiju za predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je od juče u zvaničnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima, organizovan je svečani doček. Vučića je dočekao je njegov domaćin Njegovo visočanstvo Šeik Mohamed bin Zajed al Nahjan rečima „dobro došao u svoju drugu otadžbinu“, a po njega je poslat specijalni „rols rojs“ koji je pripadao predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare