„VOZ SE NIJE ZAUSTAVIO NA ZNAK STOP“ Glavni istražilac otkrio detalje TEŠKE železničke nesreće u Hrvatskoj: Poginulo TROJE LJUDI


U železničkoj nesreći koja se u petak uveče dogodila u Hrvatskoj, kod Novske u mestu Raić poginule su tri, a 11 osoba je povređeno. Povređeni su prevezeni u bolnice u Slavonskom Brodu, Pakracu i Novoj Gradiški, objavio je u subotu Vladin portparol.

Tomislav Antun Biber, glavni istražilac železničkih nesreća iz Agencije za istraživanje nesreća u vazdušnom, železničkom i pomorskom saobraćaju kaže da se, prema saznanjima, voz nije zaustavio na znak stop.

„Vidljivo da je došlo do naleta putničke garniture na teretni voz, koji je ostao u kvaru. Prema nekakvim saznanjima, putnički voz se nije zaustavio na signalu stop“, rekao je Biber za 24sata.

Uviđajem će se utvrditi zbog čega se voz nije zaustavio i kako je došlo do teškog sudara.

Hrvatske železnice su se takođe oglasile o nesreći.

„U nesreći ima stradalih i teško povređenih osoba. Na mestu nesreće su dežurne službe. Uzrok nesreće biće poznat nakon istrage. Voz 2506 vozio je na relaciji Vinkovci – Novska. HŽ Putnički prevoz izražava saučešće porodicama smrtno stradalih osoba“, naveli su iz HŽ-a.

Predsednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković nakon obilaska mesta nesreće rekao je u subotu da su, prema trenutnim podacima, stradale tri osobe, a 11 ih je povređeno, ali da niko nije životno ugrožen te da nema podataka o drugim stradalima.

„Nekoliko povređenih osoba su hrvatski državljani, a nekoliko stranih“, potvrdio je Plenković napomenuvši da se podaci o njima mogu dobiti od Crvenog krsta u Novskoj. Nije želeo da govori o identitetu poginulih osoba pre nego što se provere i najavio da na teren treba da izađe Županijsko državno tužilaštvo iz Siska koje će to da utvrdi objavi. Hospitalizovano je trenutno 11 osoba – u Pakracu jedna, u Novoj Gradiški sedam i u Slavonskom Brodu tri, dodao je, prenosi Blic.

Plenković je u petak uveče obišao mesto nesreće.

“Pričao sam ovde s ljudima iz Ministarstva saobraćaja i Hrvatskih železnica, oni ne pamte ovakvu nesreću gde je učestvovao putnički voz”, rekao je Plenković sinoć.

“Budući da je reč o lokalnoj liniji, on staje na puno stanica. Nesreća se dogodila desetak minuta pre krajnje destinacije. Za sada nemamo drugih informacija”, rekao je Plenković odgovarajući na pitanje da li se radi i o migrantima.

Bilo je 13 putnika u putničkom vozu, a jedna osoba u vozu koji je stajao, i to mašinovođa.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare