UDARNA VEST!BRAT UBIJENOG ŠEFA „ŠKALJARACA“ NAJAVIO OSVETU ZVICERU: Naći ću te ispod kamena

Igor Vukotić, brat ubijenog šefa „škaljarskog klana“ Jovice, odmah posle zločina u Turskoj kanalima kojima komunicira podzemlje poslao je poruku Radoju Zviceru, vođi „kavčana“, da mu je nacrtao metu.

Procurilo je da mu je poručio: „Zviceru, poslaću te kod Jovana, naći ću te ispod kamena, gde si se sakrio!“ Prema podacima koji su u noći između petka i subote stigli od policijskih doušnika, najuži krug „škaljaraca“ s kojima održava kontakt odbegli Igor Vukotić već se okupio u jednoj evropskoj zemlji.

Potvrdila je to i čitulja Jovici juče objavljena u jednim novinama.

– Krv nije voda, brate, brat je bratu uvek odan – glasi kratak tekst čitulje potpisane sa AD Rožaje.

Iza likvidacije Jovana Jovice Vukotića u istanbulskom elitnom kvartu Mečidijekoj nesumnjivo stoji „kavački klan“. 

– Iako su u protekla dva meseca „kavačke“ ubice likvidirale Minju Šakovića u Budvi, Gorana Vlaovića na Pagu i sada Vukotića u Istanbulu, „škaljarski klan“, kojem su se priključili članovi „zemunskog klana“, i dalje ima veze širom sveta i poslove s drogom od Latinske Amerike do Evrope. Samo deluje da su obezglavljeni ovim ubistvima i likvidacijama četvorice visokopozicioniranih članova ranije u Grčkoj. U Evropolu čak konstatuju da su na putevima droge prisutniji od konkurenata „kavčana“. A tu je veliki novac – kaže dobro obavešteni izvor Srpskog telegrafa iz istrage. 

On podseća da je Jovica Vukotić bio na poternici od septembra prošle godine i da je nešto ranije napustio Crnu Goru. 

– U optužnici Specijalnog državnog tužilaštva teretio se da je zajedno sa Jankom Vukadinovićem formirao kriminalnu organizaciju radi likvidacije pripadnika i čelnika suprotstavljenog „kavačkog klana“ Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera. Prema navodima optužnice, za ubistva Kašćelana i Zvicera Vukotić je bio spreman da plati čak 4.000.000 evra – dodaje izvor. 

Taj novac je sada prenet na obnovljenu poternicu za Zvicerovu glavu. 

– Prema našim podacima, u krugovima bliskim Igoru toliko je odvojeno, ali samo za likvidaciju Zvicera, ne i Kašćelana – objašnjava ovaj izvor. 

Da je reč o najavi nove mafijaške i krvne osvete, između redova se vidi i u porukama Jovičinog kuma Balše Đuranovića, koje su preneli mediji, uz ogradu da nije objavljena ni u srpskim ni u crnogorskim novinama. 

– Kume moj… jedino mogu da ti obećam, a to je da ću čuvati Mašu i Lenu. A Igora ću nastaviti da savetujem, kao što sam i tebe kroz ceo život – napisao je da bi potom izlio sav bes rečenicom: 

– Đe si, ubice, kuća ti se iskopala, kukavički čin. Ovakve poruke treba pažljivo čitati. To potvrđuje i čitulja koju je dao Jovica Vukotić kad mu je ubijen kum Igor Dedović u Atini.

– Ja živim za ono zašta bi ti živeo da si na mom mestu, kume. Tvoj odlazak nam daje još veću snagu da ne posustajemo – pisalo je. 

U ratu „kavčana“ i „škaljaraca“, zaključuje naš izvor, „kavčani“ su do sada bili brži.

IGOR VUKOTIĆ ČOVEK IZ SENKE

Igor Vukotić, za koga u Crnoj Gori tvrde da je siva eminencija „škaljarskog klana“, nije se mnogo pojavljivao u javnosti, njegove fotografije gotovo da ne postoje. On se našao na optužnici Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da je oformio kriminalnu organizaciju koja je planirala teška krivična dela. Sa Nikšićaninom Rankom Radulovićem i Albancem Erogenom Brajovićem tereti se za planiranje likvidacija bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, službenika ANB Zorana Lazovića i Duška Golubovića, službenika policije Zorana Koprivice i njegovog sina Strahinje. Igor se već 10 godina nalazi u bekstvu, a za njim je raspisana crvena Interpolova poternica. Njegovo ime pominje se i u istrazi zbog pokušaja ubistva Miloša Radonjića i Vojina Stupara.


SPASIĆ: ONI ZNAJU GDE JE VOĐA „KAVČANA“

Bivši obaveštajac Božidar Spasić kaže za Srpski telegraf da i njegovi podaci ukazuju da se spremaju nove likvidacije između dva klana.

– Jedini kodeks koji se još sačuvao je da mafijaši nikako ne smeju biti kukavice. Sigurno je da se na ubistvu Jovice neće završiti i da Igor sprema krvnu osvetu. Trebalo bi očekivati da će vrlo brzo na našem području doći do masovnih ubistava, u kojima više neće biti meta određen mafijaš, već će se udarati i na porodicu – rekao je Spasić.

Kako dodaje, „škaljarci“ verovatno znaju gde se krije Radoje Zvicer.

– Pretpostavljam da ga prate i da tačno znaju njegovu kretnju, ali da u ovom momentu ne vide pravi trenutak za likvidaciju. Činjenica je da se Zvicerova supruga veselila i pravila žurku povodom ubistva „škaljarca“, što znači da očigledno nije svesna da su i mogući neprijatelji blizu nje – zaključio je Spasić.


Maša umesto Kotora odabrala Istanbul 

Jovica Vukotić ubijen je u sačekuši najverovatnije posle praćenja njegove trudne supruge Maše M. On je bio u automobilu s Mašom i ćerkicom u luksuznom kvartu Mečidijekoj, a u jednom momentu pored njegovog vozila zastala su dva napadača na motociklu. Ispalili su pet hitaca iz pištolja, od kojih su četiri pogodila vođu „škaljarskog klana“.

Maša je navodno bila kod roditelja u jednom selu u Srbiji, odakle je, kako im je rekla, krenula na letovanje u Kotor. Međutim, otputovala je u Istanbul, a Vukotiću je baš ta činjenica došla glave. 

Zanimljivo je da je Jovica u čitulji ubijenom Igoru Dedoviću, koji se krio u Atini, napisao: „Teško ti je bilo, znam, kume, odoleti Andreinom zagrljaju i osmehu iako si znao da je rizično…“ Dedovićevu suprugu pratile su ubice od Crne Gore do Grčke.

Luka se nada izlasku iz zatvora 2024.

Jovicu Vukotića su bezbednosne službe označavale kao jednog od vođa „škaljarskog klana“, koji se bavi međunarodnim švercom kokaina i blisko sarađuje s grupom koju predvodi Beograđanin Luka Bojović, koji se od 2015. nalazi na odsluženju 18-godišnje zatvorske kazne u Španiji, a uslovni otpust može da traži najranije u februaru 2024. On je na robiji zbog zločinačkog udruživanja, falsifikovanja isprava i posedovanja oružja. Lukin najbliži saradnik Filip Korać nalazi se na slobodi od juna ove godine, nakon boravka u pritvoru u Zagrebu zbog falsifikovanih hrvatskih dokumenata. Njemu je izrečena uslovna kazna zatvora od godinu dana, s rokom provere od pet godina.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare