UDARNA VEST! UDOVICA TRAŽI OD klana BELIVUK MiILJKOVIĆ OTETE GOKSIJEVE PARE

Jelena Veličković, čijeg je muža Gorana ubio klan, zahteva da se vrati novac njenoj porodici.

Jelena Veličković, udovica navijača Partizana Gorana Veličkovića Goksija, koga je monstruozni klan Veljka Belivuka namamio, oteo, pa brutalno mučio i na kraju ubio, raskomadao i samleo 5. avgusta 2020. u kući strave u Ritopeku, traži 2.500 evra, koliko su tada zlikovci uzeli od njenog muža, saznaje Republika. 

Na jučerašnjem pripremnom ročištu Marko Miljković verbalno se sukobio sa zastupnicom porodice Veličković advokatom Vesnom Golubović, tvrdeći da Goksi nije imao novca i da mu nije jasno otkuda potraživanje oštećenih.

– Šta tražite pare, odakle njemu pare kad je bio nezaposlen – pitao je Miljković, na šta je Golubovićeva rado odgovorila i od suda tražila da u dokazne predloge uvrste i ugovore koje je priložila u dokumentaciji, a kojima dokazuje da je Veličković raspolagao s povećom sumom novca u trenutku otmice i ubistva.

– Pošto sam već unapred znala da će oni to reći, priložila sam dokaze. Miljković, kada mu odgovara, govori da se znalo da je Goran bio kriminalac i da je imao novac, a kada mi tražimo novac, on navodi da je Goran bio nezaposlen. Radi se o tome da mi ističemo imovinsko-pravni zahtev i da smo, pored ove nematerijalne štete za duševne bolove zbog gubitka bliske osobe, koji i dalje trpi porodica, tražili i nadoknadu materijalne štete u visini iznosa koji je Goran imao kod sebe kada je nestao, odnosno kada je otet. Radi se o 2.500 evra, koliko je Goran nosio sa sobom tada da bi uplatio letovanje – objasnila je Vesna Golubović za Republiku. 

Ona dalje navodi da je sudu dostavila ugovor o aranžmanu koji je potpisao s turističkom agencijom i izdatom fakturom za letovanje na koje je trebalo da otputuje na more, ali i druge dokaze. 

 Sudu sam dostavila i kupoprodajni ugovor za stan koji su prodali u Zemunu kao dokaz da je Goran raspolagao novcem u momentu ubistva. U tom smislu sam juče i dopunila svoje dokazne predloge i rekla da se čita i taj ugovor o kupoprodaji – istakla je Golubovićeva.

Inače, najsuroviji klan u regionu od žrtava je otimao novac, automobile i nekretnine, kao i drogu koju su mahom dilovali i zbog koje su i došli u sukob s njima.

Replikom zamenika tužioca za organizovani kriminal Saše Ivanića juče je pred Specijalnim sudom završeno pripremno ročište za prvu optužnicu protiv klana kojom se terete za pet ubistava. Ivaniću, koji tvrdi da su dokazi sa skaja protiv klana pribavljeni na potpuno zakonit način, suprotstavila se odbrana, koja tvrdi suprotno, odnosno da je sve urađeno bez naredbe suda i mimo zakona Republike Srbije.

Nastavak suđenja zakazan je za 25. septembar, kada je planirano otvaranje druge, pridružene optužnice, kojom se klan tereti za još dva ubistva.

Veljina mučka osveta

Gorana Veličkovića, prema navodima navijača, surovi klan je oteo iz osvete Belivuka, koji je sumnjao da je njegovom klanu Goksi ukrao drogu vrednu 200.000 evra i godinama čekao da mu se osveti, dok su oni bili u pritvoru 2017. i 2018. zbog likvidacije Vlastimira Miloševića, poznate kao ubistvo na šinama. S druge strane, punomoćnik porodice ubijenog navijača i njegovo okruženje tvrde da Goran nije bio diler i ističu da nikada protiv njega nije vođen nijedan postupak, pored onih za tuče, izgrede i međunavijačke sukobe.

Miljković lovi lapsuse tužioca

Marko Miljković, prema kazivanju oštećenih, lovi sitne greške tužioca Saše Ivanića i stalno traži reč od sudije.

– Okrivljenih ima 32 i lako se naprave lapsusi. U nedostatku odbrane i činjenica, optuženi Marko Miljković stalno nešto pita. Tako je juče pitao tužioca ko je Vojinović jer je on čuo da je rekao da se osporava saslušanje Šejića i Vojinovića dato u policiji. Svašta od njega! To što neko pravi lapsuse Mesara ne čini nevinim – kazao je izvor Republike s lica mesta.

Sramni napad na državne službe

Šolakovi mediji ponovo su prešli granicu pristojnosti i u pregovorima Tužilaštva za organizovani kriminal s okrivljenima u vezi sa sklapanjem sporazuma za okrivljene svedoke oni pronalaze motiv za napad na državne organe, rešene da se obračunaju sa surovim klanom. 
– Iza tih sporazuma se krije zapravo pokušaj da se ućutkaju svedoci-okrivljeni da ne bi progovorili o povezanosti državnih činovnika s klanom Belivuka – piše Nova.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare