NEMA FUDBALA ZBOG SMRTI KRALJICE! Odlaganje nije bilo OBAVEZNO, ali su se svi klubovi složili da je najbolje da se ne igra!

Zbog smrti kraljice Elizabete Druge otkazuju se mnogobrojni kulturni i sportski događaji u čitavom Ujedinjenom Kraljevstvu, pa nije veliko iznenađenje što je odlučeno da sve utakmice sedmog kola Premijer lige budu otkazane, odnosno neće biti fudbala elitnog ranga koje su planirane za subotu, nedelju i ponedeljak.

Zakon predviđa autonomiju svakog tela i otkazivanje nije bilo obavezno, ali klubovi Premijer lige složili su se da je najpametnije u ovom trenutku odložiti utakmice za prvi naredni slobodan termin.

„Mi i naši klubovi želimo odati počast dugoj i nepokolebljivoj službi Njenog Veličanstva našoj državi. Kao naš monarh s najdužom vladavinom, bila je inspiracija i iza sebe ima neverovatnu ostavštinu nakon života punog predanosti. Ovo je strahovito tužno vreme ne samo za naciju nego i za milione ljudi širom sveta koji su joj se divili te se pridružujemo svima koji su u žalosti zbog njene smrti“, izjavio je Ričard Masters, izvršni direktor Premijer lige.

Odložene su i utakmice Čempionšipa, Lige jedan i Lige dva, ali i drugih sportskih takmičenja u Engleskoj – poput kriketa, golfa… S obzirom da će čitav proces nakon smrti kraljice Elizabete potrajati i preko deset dana, ostaje da se vidi da li bi odlaganje utakmica moglo da se nastavi.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare