KENTERBERIJSKI NADBISKUP SE OGLASIO O ZDRAVLJU KRALJICE ELIZABETE: Molitve nacije su uz kraljicu!

Molitve nacije su uz kraljicu, rekao je kenterberijski nadbiskup, dok su britanski lideri slali poruke podrške monarhu, koja je stavljena pod medicinski nadzor nakon što su lekari postali zabrinuti za njeno zdravlje.

Dok su se njeno četvoro dece, princ Čarls, princeza Ana, princ Endrju i princ Edvard, okupili u zamku Balmoral da budu sa njom, stigle su i poruke dobrih želja.

„Neka Božje prisustvo ojača i uteši Njeno Veličanstvo, njenu porodicu i one koji se brinu o njoj u Balmoralu“, napisao je na Tviteru Džastin Velbi, nadbiskup.

Bakingemska palata je u četvrtak u 12.32 izdala saopštenje u kojem se navodi da su lekari zabrinuti za kraljičino zdravlje.

Palata je saopštila da se šefu države oseća udobno i da su joj kraljevski lekari preporučili da ostane pod medicinskim nadzorom, jer su budući kralj, princ od Velsa, i drugi u redu za presto, vojvoda od Kembridža, odjurili do kraljičinog dom Škotske visoravni.

Princ Hari, koji je slučajno posetio Veliku Britaniju iz svog doma u SAD, takođe je požurio u Balmoral da bude sa kraljicom.

Vodeće političke ličnosti Velike Britanije brzo su tvitovale o svojoj zabrinutosti.

Liz Trus, koja je postala premijerka nakon audijencije kod kraljice u Balmoralu u utorak, bila je na prednjoj klupi Donjeg doma u Vestminsteru kada je primila vest o kraljičinom zdravlju.

„Cela zemlja će biti duboko zabrinuta vestima iz Bakingemske palate ovog ručka“, napisala je ona na Tviteru, dodajući „moje misli – i misli ljudi širom našeg Ujedinjenog Kraljevstva – u ovom trenutku su sa njenim Veličanstvom Kraljicom i njenom porodicom“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare