Čarls, Kamila i Vilijam odlaze do kraljičinog kreveta: VANREDNO U ENGLESKOJ, BBC PREKINUO PROGRAM!

Kraljica je sinoć otkazala sastanak Tajnog saveta na Zumu nakon što su je lekari zamolili da se odmori.

Lekari su zabrinuti za zdravlje britanske kraljice Elizabete Druge i preporučili su da ona ostane pod medicinskim nadzorom u zamku Balmoral u Škotskoj, saopštila je danas Bakingemska palata, piše Telegraf.

Uži članovi porodice su obavešteni o zdravlju 96-ogodišnje kraljice, prenosi Bi-Bi-Si.

Britanski princ Čarls i njegov sin princ Vilijam otputovali su u rezidenciju kraljice Elizabete Druge u zamku Balmoral u Škotskoj, nakon što su lekari danas izrazili zabrinutost za njeno zdravlje i preporučili da ostane pod medicinskim nadzorom, prenosi Tanjug.

Princ od Velsa je otputovao u Balmoral zajedno sa suprugom Kamilom, vojvotkinjom od Kornvola, saopštio je portparol njegove kraljevske rezidencije Klerens haus.

Britanski nacionalni javni servis (BBC) prekinuo je danas sa emitovanjem redovnog programa kako bi iz minuta u minut obaveštavao o zdravstvenom stanju kraljice Elizabete Druge.

Prethodno su lekari saopštili da su zabrinuti za zdravlje britanske kraljice i preporučili da ona ostane pod medicinskim nadzorom u zamku Balmoral u Škotskoj, objavila je Bakingemska palata.

Vesti o pogoršanju kraljičinog zdravstvenog stanja dočekale su i novu premijerku Liz Trus u nezgodnom momentu, budući da se bavi problemima u vezi sa nedostatkom električne energije.

Gospođa Trus je rekla da će „cela zemlja biti duboko zabrinuta vestima iz Bakingemske palate ovog popodneva, dodavši da su njene misli sa Njenim Veličanstvom Kraljicom i njenom porodicom“, prenosi Dejli Mejl.

Juče je kraljica bila primorana da odloži sastanak Tajnog saveta u poslednji čas na savet lekara. Nakon napornog dana u utorak, tokom kojeg je pozdravila Borisa Džonsona i Liz Trus u Balmoralu, kao i preuzimanja drugih lakih dužnosti, 96-godišnjoj monarhiji je rečeno da se odmori. A danas je Bakingemska palata otkrila da su lekari dovedeni u Balmoral zbog zabrinutosti za njeno zdravstveno stanje.

Portparol Palate je sinoć rekao:

– Posle jučerašnjeg celog dana, Njeno Veličanstvo je danas popodne prihvatilo savet lekara da se odmori. To znači da će sastanak Tajnog saveta koji je trebalo da se održi večeras biti preuređen.

Kraljica je u utorak prikazana nasmejana i budna, ali još uvek slaba, kako koristi štap i ima velike modrice na rukama kao neizbežni rezultat njenih naprednih godina.

Nakon vesti o kraljičinim zdravstvenim problemima njen veb sajt se srušio. Na ekranu se pojavila poruka o grešci: ‘Gatevai time-out’. Lider SNP Vestminstera Ijan Blekford rekao je da je „tužan“ što je čuo saopštenje o kraljičinom zdravlju. Predsedavajući ser Lindzi Hojl prekinuo je govor gospodina Blekforda u debati o energiji rekavši da Dom šalje najbolje želje kraljici. Nastavljajući svoj govor, gospodin Blekford je rekao Commons:

– Siguran sam u ime svih kolega da smo tužni što čujemo saopštenje koje je objavljeno, a misli i molitve svih nas će biti sa Njenim Veličanstvom Kraljicom i zaista sa kraljevskom porodicom.

To dolazi nakon niza zdravstvenih problema za sve slabiju suverenu, kojoj je savetovano da ne putuje u London iz svog doma u Hajlendu ove nedelje kako bi prihvatila ostavku odlazećeg premijera i imenovala gospođicu Trus, prenosi Dejli Mejl.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare