Počinje suđenje direktoru Gerontološkog centra u Nišu, za vreme korone u ovoj ustanovi PREMINULA 51 OSOBA! Optužen da je počinio teško delo protiv zdravlja ljudi 

Suđenje Milanu Stevanoviću (49), bivšem direktoru Gerontološkog centra u Nišu koji je optužen da je počinio teško delo protiv zdravlja ljudi, nakon što je u aprilu 2020. godine od korone preminuo 51 korisnik ove ustanove, počeće 30. septembra

Za tada je, naime, zakazano pripremno ročište na kojem će tužilaštvo, odbrana i oštećeni dati uvodne napomene o ovom slučaju. Pripremno ročište je zatvoreno za javnost a nakon toga biće zakazan glavni pretres kome će javnost i mediji moći da prisustvuju.

Viši sud u NIšu potvrdio je nedavno optužnicu protiv Milana Stevanovića, direktora Gerontološkog centra u Nišu koji se tereti da je počinio teško delo protiv zdravlja ljudi. 

– Rešenjem Višeg suda u Nišu od 13.juna 2022. godine, potvrđena je optužnica VJT Niš od 29.marta 2022.godine, protiv okrivljenog M.S. zbog krivičnog dela teško delo protiv zdravlja ljudi iz člana 259 stav 2 u vezi člana 249 KZ. Navedeno rešenje je postalo pravnosnažno 18.jula 2022.godine, potvrđeno ranije je u Višem sudu u u Nišu.

U aprilu 2020.godine kako saznaje blic u toj ustanovi od kovida je preminuo 51 korisnik a tužilaštvo tereti Stevanovića da nije preduzeo mere za sprečavanje širenja ove bolesti. Optužnica je dva puta vraćana od strane Višeg suda tužilaštvu na doradu, nakon žalbi advokata odbrane da nije dokazana uzročno posledična veza između njegovih postupaka I tragičnih posledica, nakon čega je iz trećeg puta prihvaćena, pošto je sud utvrdio da ima dovoljno elemenata za optuženje pa će se Stevanović tako uskoro naći pred većem Višeg suda u Nišu.

Za krivično delo za koje je optužen je zaprećena kazna zatvora od dve do 12 godina a početak sudskog procesa on čeka na slobodi jer mu je još krajem 2020.godine ukinut pritvor.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare