BELIVUK PROLUPAO U ZATVORU! Vođa koljačkog klana izgubio kompas pa glumi ludilo?! 

Velja Nevolja predsedniku sudskog veća u Podgorici slao čudna pisma u kojima pominje more, mesec i zvezde?!? U poslednje vreme je nestabilan i nervozan u pritvoru, braniocima u Srbiji redom otkazuje punomoćje

Vođa zloglasnog koljačkog klana Veljko Belivuk,kako se čini, potpuno je „prolupao“ u pritvoru!

Predsedniku sudskog veća u Podgorici napisao je prethodnih dana vrlo čudna pisma, u kojima pominje more, mesec i zvezde?!? Da nešto nije u redu s njim, pokazuje i činjenica da je nervozan i nestabilan u pritvoru u Beogradu, a poslednjih dana redom je otkazivao punomoćje braniocima i u Srbiji i u Crnoj Gori!

Tražio odlaganje

O Belivukovim čudnim pismima juče je govorio podgorički sudija Boris Savić, zadužen za proveru optužnice protiv Velje Nevolje i Marka Miljkovića kojom se terete da su 14. oktobra 2020. u Crnoj Gori kidnapovali „škaljarca“ Mileta Radulovića Kapetana i predali ga u ruke egzekutorima iz „kavačkog klana“.

Svestan da su se protiv njega nanizali neoborivi dokazi, Belivuk trenutno ne zna gde udara -otkrio je izvor Informera

Tim povodom uspostavljena je video-veza između Specijalnog suda u Beogradu i podgoričkog Višeg suda, jer je Belivuk insistirao da „prisustvuje“ sednici na kojoj je trebalo da se odlučuje o potvrđivanju optužnice za otmicu Kapetana i da se predstave dokazi protiv njega. Međutim, sednica je odložena, pošto se ispostavilo da je Belivuk ostao bez branioca u Crnoj Gori.

– Ja sam ovog trena saznao da nemam advokata. Molim da se ovo odloži – zamolio je Belivuk, i istakao da prepušta sudu u Podgorici da mu odredi branioca po službenoj dužnosti.

Sudija Savić je uvažio ovaj zahtev i dodao da je Belivuk dva puta preko pisama tražio od suda u Podgorici da prisustvuje ovom postupku preko video-veze, te da mu je u tim pismima pominjao „more, zvezde, mesec i ostalo“?!? Sudija je takođe ukazao na činjenicu da su tri advokata u Crnoj Gori odbila da zastupaju Belivuka, kao i jedna advokatica po službenoj dužnosti.

Posle svega, sve je evidentnije da je Velja postao svestan da je definitivno u nevolji i da mu se svaka nada da će izbeći doživotnu robiju ugasila nakon hapšenja njegovog branioca Dejana Lazarevića, koji je završio iza rešetaka zbog „šurovanja“ sa narko-bosom Darkom Šarićem.

– Belivuk je slepo verovao advokatu Lazareviću, koji ga je uveravao da nema slučaja, da nema ničeg. Do pre nekoliko meseci bio je apsolutno ubeđen da će izbeći doživotnu robiju. Verovao je u svoj model ubistava – nema tela, znači nema ni dela, te da će ubrzo izaći na slobodu. Ta iluzija je srušena, pogotovo nakon svedočenja ljudi iz njegove bande, i Belivuk je sada u panici – otkriva dobro upućen sagovornik Informera, i podseća:

– Lazarević je sa Belivukom dogovorio da mu strategija odbrane bude usmerena na lažne optužbe protiv političkog vrha. Međutim, posle hapšenja mafijaškog advokata, taj manevar je propao, pošto niko od narednih branilaca nije želeo da to prihvati. Svestan da su se u međuvremenu protiv njega nanizali neoborivi dokazi, Belivuk trenutno ne zna gde udara, postaje sve nervozniji i nestabilniji.

Podsetimo, Belivuk je, posle hapšenja advokata Lazarevića, imao više branilaca u Srbiji, ali svima je u međuvremenu ukinuo punomoćje.

On je uhapšen 4. februara 2021. zajedno sa Markom Miljkovićem Mesarom i još 28 članova bande jer su, pod plaštom Partizanove navijačke grupe „Principi“, radili direktno za „kavački klan“. T. I.


Uskoro još jedna optužnica za ubistva?

Veljka Belivuka je, kako navodi naš izvor, najviše dotuklo to što su ga izdala trojica dojučerašnjih saradnika iz klana, koji su odlučili da sarađuju sa tužilaštvom u zamenu za manje zatvorske kazne.

Pripremno ročište protiv tridesetočlane bande, koja se za sada tereti za sedam svirepih ubistava u Srbiji i druga teška krivična dela, nastavlja se danas. Međutim, posle svedočenja poslednjeg zaštićenog svedoka Srđana Lalića, koji je priznao da klan stoji iza još nekoliko ubistava, sasvim je izvesno da će uskoro biti podignuta još jedna optužnica.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare