UŽIVO, VIDEO: SRBIJA – IZRAEL (21.00) Moćni Orlovi predvođeni Jokićem žele nastavak pobedničkog niza!

Srbija – Izrael (21.00)

Nakon jučerašnje važne pobede, košarkaška reprezentacija Srbije večeras protiv Izraela igra četvrtu utakmicu u grupi D na Evropskom prvenstvu.

Posle pobeda nad Holandijom, Češkom i Finskom, izabranici selektora Srbije Svetislava Pešića žele da nastave niz pobeda, a protivnik će im biti ekipa Izraela.

Izraelci do sada imaju pozitivan učinak sa dve pobede i jednim porazom, pošto su pobedili Finsku nakon produžetka i Holandiju, a potom izgubili od ekipe Poljske.

U tri do sada odigrana kola na Evrobasketu, Srbija ima maksimalana učinak, a nakon jučerašnje pobede nad Finskom od 30 poena razlike, selektor Svetislav Pešić bio je i te kako zadovoljan.

– Bila je ovo izazovna utakmica. Mnogo pričamo i radimo na tome, svaki dan… Već sam ih ubio u pojam pričom o tome koliko je važna odbrana u tranziciji, Kalinić mi je svedok da jesam! (smeh) Pogotovo protiv ovakvih ekipa kao što je Finska, ili kada igramo protiv nekog za koga smo, sa pravom ili ne, proglašeni za favorite, pa onda oni igraju na kontre. A nas to najviše zanima. Ne mislim da ne treba ostale stvari da radimo, da razgovaramo s igračima, ali baza cele odbrane je upravo tranziciona defanziva. Sve ostalo… znate i sami, iskusni su to igrači, znaju da pročitaju unapred šta protivnik želi, a kada i dobiju dobar skauting, onda je to još lakše. Ali, najvažnije je ono što smo večeras pokazali. Apsolutni pristup kakav treba da bude. Ne postoji Berlin (gde se igra nokaut faza Evrobasketa), samo postoji sledeća utakmica i drago mi je da smo to pokazali. Za svaku utakmicu se pripremamo punom snagom, kao da nam je poslednja. To je jako važno, iz dva razloga. Prvo, da se pobedi, naravno, a drugo, samo ako daš maksimum onda moći i da popraviš svoju individualnu formu, a i timsku formu da podižeš – istakao je Svetislav Pešić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare