„U PORUKAMA VELJE NEVOLJE POMINJE SE NEBOJŠA, MOJ MINISTAR“ Kako se Dijana Hrkalović brani na sudu: „Slovo D u toj komunikaciji nisam ja“

Na današnjem glavnom pretresu bivšoj državnoj sekretarki MUP Dijani Hrkalović pregledana je sva pisana dokumentacija, dokazi odnosno poruke koje su vođe kriminalnog klana Veljka Belivuka razmenjivale međusobno, a koje su skinute sa aplikacije Skaj u kojima se, kako se sumnja, pominje i Dijana Hrkalović.

Takođe, izvršen je uvid i u beleške okrivljenog bivšeg načelnika Odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića, kojem se takođe sudi.

Prvi izveštaj koji se čitao na suđenju jeste komunikacija između Veljka Belivuka i Nenada Vučkovića, inače pripadnika Žandarmerije. Okrivljena Hrkalović je na te poruke rekla sledeće: „Nemam šta da se izjašnjavam. U tom izveštaju se pominje i Nebojša – „moj ministar“, „ministar“, „Nebojša““, prenosi Blic.

Na pitanje sudije da li ona osporava da se pominje u toj komunikaciji, pošto se prema dokazima, navodi : „D“, „Dijana“, ona je navela da osporava da je to ona.

Njen branilac Vladimir Đukanović naveo je: „Kakav je smisao da ovo čitamo kada je poenta da tužilac sve ovo dokaže. Tužilac bi morao da dokaže da je Dijana nešto naredila, a nema nigde njenog spominjanja“.

Nakon poruka Veljka Belivuka, izvršen je uvid u beleške okrivljenog Dejana Milenkovića, nakon čega se on izjasnio. Kako je rekao, u beleškama je zapisivao šta mi kažu službenici.

– Ja sam čovek koji je dao 200 posto sebe. Nisam stao ni na jednu ni na drugu stranu. Dejan Milenković nije bio u komunikaciji sa Belivukom – rekao je okrivljeni Milenković.

Potom se na suđenju čitao izveštaj za ubistvo na šinama Vlastimira Miloševića, a za koje se sudilo Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću. Dijana Hrkalović rekla je povodom tog izveštaja: „Vladimir Rebić je potpisan na izveštaju, a ja sam okrivljena“.

Sledeći pretres zakazan je za 14. oktobar u 10 sati, kada će biti pregledani snimci.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare