Koljač Velje Nevolje danas POTPUNO MENJA tok postupka: Miljković i njegov ortak će POBESNETI! Evo šta možemo očekivati na suđenju

Svedok saradnik okrivljeni Srđan Lalić pojaviće se danas pred sudom gde treba da se izjasni o svojoj krivici u ubistvu Nikole Miletića.

Prema rečima advokata Ivana Ninića očekuje se toksična atmosfera u sudnici.

– Ovo je drugi put da se svedok okrivljeni pojavljuje pred sudom. Njemu se ovom drugom optužnicom stavlja na teret da je učestvovao u likvidaciji Nikole Mitića. Lalić će biti pozvan od strane predsednika sudskog veća da li je razumeo optužnicu i da li priznaje ono što mu se stavlja na teret. I on će se izjasniti. Postoji mogućnost da će Lalić u odnosu na ovu grupu istupiti i priznati ono što mu se stavlja na teret, a na teret mu se stavlja učestvovanje u ubistvu Nikole Mitića i to je nešto što potpuno menja tok ovog postupka u jednom pravcu u kome će se doprineti punoj materijalnoj istini – ističe advokat Ivan Ninić i dodaje da će Lalić biti fizički izdvojen od ostatka grupe.

– Očekujem toksičnu atmosferu i da bude napeto. Ovo je treći svedok saradnik posle Hrvatina i Nikole Spasojevića, koji su stavljeni na raspolaganje tužilaštvu. On ukazuje na rasvetljavanje tri ubistva – kaže Ninić.

Osamnaest godina robije je sasvim dovoljno za sve ono što dobijemo od svedoka saradnika istakao je Ninić.

Zoran Živković, predsednik Društva za informacionu bezbednost Srbije istakao je da kodna imena nisu ništa čudno.

– Snimci mučenja i brutalne slike koje su deljene preko aplikacije Skaj su najverovatnije i bile neka vrsta okidača da se razotkrije cela ova grupa – kaže Živković za Kurir tv.

Ninić je istakao da u domen opstrukcije spada odlaganje slučaja.

– Ovde imamo bitan momenat da Veljko Belivuk ima i druge advokate, tako da sa te strane proces ne bi trebalo da trpi – kaže Ninić rekao je u gostovanju na Kurir tv.

Suđenje je otvoreno za javnost, mislim da bi ga trebalo i prenositi putem sredstava medija, istakao je Ninić.

– Očekujem ono što je uobičajeno u takvim situacijama, da će biti šikaniran od strane optuženih. Sigurno će biti napadan. Uobičajena praksa u našoj zemlji je da se u saradnji sa drugim zemljama obezbeđuje mesto za život svedoku saradniku. Jako teško je obezbediti potpunu sigurnost svdoku saradniku, a sada je to pitanje države. Katastrofalno bi bilo za presudu da se bilo šta desi nekom svedoku saradniku – istakao je Živković.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare