DIJANA HRKALOVIĆ SVA U BELOM STIGLA U SPECIJALNI SUD: Nastavlja se suđenje bivšoj državnoj sekretarki MUP-a

Pred Specijalnim sudom u Beogradu danas se nastavlja suđenje bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Dijani Hrkalović.

Ona je upravo stigla u zgradu suda, odevena sva u belo – bele pantalone i bela majica ispod belog sakoa. U ruci nosi telefon i blokčić. Za razliku od prethodnih puta, kada je obavezno dolazila u firmiranim patikama, ovog puta na sebi je imala bele baletanke.

Njoj se na teret stavlja da je iskorišćavanjem svog položaja u MUP-u kočila istrage i krivično gonjenje kriminalaca.

Branilac Hrkalovićeve, advokat Vladimir Đukanović je na početku suđenja sudu predložio saslušanje tadašnjeg ministra unitrašnjih poslova Nebojše Stefanovića kao svedoka, kao i bivše više javne tužiteljke Nataše Krivokapić i bivšeg direktora policije Vladimira Rebića.

Optužnim predlogom Tužilaštva za organizovani kriminal, Hrkalović se tereti za dva krivična dela trgovine uticajem u produženom trajanju, zbog čega je tužilaštvo tražilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina.

Hrkalović se tereti da je 2018. godine naložila da se ne postupi odmah po nalozima sudije za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu i postupajućeg tužioca, koji su tražili da im se dostavi automatska obrada mobilnog telefona Veljka Belivuka, u to vreme okrivljenog za ubistvo Vlastimira Miloševića 30. januara 2017. u Beogradu. Kasnije je Belivuk pravosnažno oslobođen tih optužbi. Hrkalovićeva je sve negirala.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare