Brnabić u poseti Kosovu i Metohiji: Građani u Mitrovici poručili „Dobrodološli u svetu srpsku zemlju“

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić boravi danas na Kosovu i Metohiji, gde obilazi Kosovsku Mitrovicu, Zvečan i Leposavić.

Brnabić dolazi u južnu pokrajinu sa ciljem da prenese poruke za očuvanje mira i stabilnosti. Građani severa Kosova i Metohije, kao i politički analitičari, misle da premijerka dolazi u pravo vreme i da šalje poruku koja ide ka smirivanju situacije i ka dogovorima.

Poseta predsednice Vlade Srbije dolazi samo nekoliko dana po postizanju dogovora između Beograda i Prištine o dokumentima, dok je ostalo da se reši pitanje registarskih tablica..

Predstavnici Srba prenose da im poseta premijerke mnogo znači i da šalje poruku da je država uz njih, dodajući da će sa Anom Brnabić osim političkih tema imati i dogovore o daljim investcijama, piše Telegraf.

Veliki broj građana je ispred multimedijalnog centra na severu Kosova i Metohije koji treba da obiđe premijerka Brnabić. Okupljeni nose transprante „Mi imamo jednu premijerku Anu Brnabić“, „Dobrodošli na svetu srpsku zemlju Kosovo i Metohiju“ i zastave Srbije.

Brnabić će nakon obilska multimedijalnog centra posetiti manastiru Banjska, u opštini Zvečan.

Ona će popodne, u opštini Leposavić, posetiti socijalno ugroženu porodicu braće Radosavljević, koja se zvanično useljava u novu kuću izgrađenu sredstvima Vlade Srbije, a preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Brnabić će posetu opštini Leposavić završiti obilaskom porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare