DRAMA IZNAD BALTIKA: Izgubljen kontakt sa Cesnom! Nemačka i Švedska podigle borbene avione! Uključili se i Danci sa F-16

Avion Cesna danas je digao pravu uzbunu nad Nemačkom kada je odbio da se idnentifikuje zbog čega je nemačko vazduhoplovstvo podiglo dva aviona tipa Tornado da presretna avion uljez. Jedna od vojnih letelica pratila je avion do Riegena, kada se okrenula, a letelica nastavila let prema Švedskoj.

Ono što je poznato kako piše Bild jeste da je avion poleteo sa aerodroma Hreze na jugu Španije, a za odredište navedeno je bilo Keln. Međutim po izlasku iz španskog vazdušnog postora kontakt sa letelicom je izgubljen.

Šta se dešava unutar aviona za sad nije poznato. Prema švedskoj novinskoj agenciji TT, navodi se da su četiri osobe u avionu prenosi kurir. Švedska obalska straža je u pripravnosti i poslala je helikopter da prati situaciju.

Međutim posle 20 minuta leta u Švedskom vazdušnom prostoru letelica se spustila na visinu sa 11 na 6 km, napravila poluzaokret i otišla prema Letoniji. Avion trenutno prate danski borbeni avioni F16.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare