BRNABIĆ SUTRA NA KOSOVU I METOHIJI! Poseta premijerke ima posebnu težinu i značenje!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da predstojeća poseta premijerke Srbije Ane Brnabić Kosovu i Metohiji za Srbe u južnoj pokrajini ima posebnu težinu i značenje, jer pokazuje da je njihova država uvek uz njih.

Petković je za današnju Politiku rekao da srpski narod na Kosovu i Metohiji sa velikom radošću i nestrpljenjem očekuje posetu premijerke Brnabić.

– Isto tako, mogu vam preneti da premijerka ne može da dočeka da poseti našu južnu pokrajinu i sa našim narodom razgovara na terenu, da im prenese reči mira i podrške države Srbije – rekao je Petkovih.

Istakao je da u svakoj krizi, napetosti, muci, Srbi sa KiM gledaju u Beograd i da im posle svih nedaća koje su istrpeli ova poseta dolazi kao snažno okrepljenje i motivacija.

– Mogu vam reći da je predsednica Vlade veoma dobro upoznata sa životom našeg naroda u pokrajini i da je, pored predsednika Aleksandra Vučića, uvek imala puno razumevanje i davala ogromnu podršku našem narodu na Kosovu i Metohiji. Nema tog projekta, pomoći ili molbe za naš narod koju premijerka nije prihvatila – istakao je Petković, piše Kurir.

Na pitanje da se na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak sve više ukopavaju i prave gotovo utvrđenja za specijalnu kosovsku policiju Petković je rekao da su u prethodnom periodu primetna nastojanja Prištine da u pojasu administrativne linije napravi svojevrsna utvrđenja za svoje specijalne jedinice.

Dodao je da pritom besramno uzurpiraju privatnu imovinu i posede Srba na čijoj zemlji krče i grade bez dozvole.

– Srbi koji zive u ovim opstinama veoma su zabrinuti zbog ovakvog postupanja Prištine i mi smo o tom problemu obavestavali i međuanrodne predstavnike – naveo je Petković.

On kaze da specijalce kosovske policije čine isključivo Albanci i da oni nemaju šta da traže na severu KiM ni po kojem slovu sporazuma.

– Jedino je kosovska policija regiona sever sastavljena od 95 odsto Srba nadležna i vlasna prema Briselskom sprorazumu da bude pristuna na severu pokrajine i da se stara o javnom redu miru i bezbednosti. Tu bezbednost srpkom narodu dužan je da obezbedi jedino još Kfor koji je morao da zabrani upade ROSU policije na sever – ukazao je Petković.

Premijerka Ana Brnabić boraviće sutra u jednodnevnoj poseti Kosovu i Metohiji, gde će posetiti Kosovsku Mitrovicu, Zvečan i Leposavić.

Zajedno sa predsednicom vlade, Kosovo i Metohiju će posetiti i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović, najavila je danas Kancelarija za KiM.

Poseta Brnabić Kosovu i Metohiji ima za cilj da prenese poruke za očuvanje mira i stabilnosti, u okviru kojih se jedino može ostvariti ostanak i opstanak Srba na KiM.

Rakić: Dolazak premijerke Brnabić znači mnogo svim Srbima

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je danas da dolazak premijerke Srbije Ane Brnabić na Kosovo i Metohiju znači mnogo svim Srbima na tim prostorima.

Goran Rakić

– Sam dolazak premijerke Srbije šalje jasnu poruku da smo pre svega opredeljeni za mir i stabilnost, ali i za opstanak i ostanak na ovim prostorima, da naš narod nije sam i da će uz sebe uvek imati svoju državu – rekao je Rakić za RTS.

Istakao je da je premijerka Brnabić više nego dobro obaveštena o potrebama Srba na KiM i da je kao deo tima predsednika Aleksandra Vučića najdirektnije uključena u sve probleme koji muce srpski narod.

Rakić je rekao da će sutrašnja poseta Brnabić biti iskorišćena da je zamole da država Srbija nastavi sa borbom da se sačuva mir i stabilnost i da nastavi snažno da ulaže u srpske sredine.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare