ŠOK DETALJI O UBICI MILIĆA ŠAKOVIĆA! Otkriveno da se Beograđanin Luka Pilčević oblačio KAO ŽENA?!

Ubica Milića Minje Šakovića i njegov pomagač u Crnu Goru došli su dvadesetak dana pre nego su ga 17. juna likvidirali na terasi budvanskog kafića „Korkovado“.

Istražitelji su, kako pišu crnogorske Vijesti, do sada utvrdili da se osumnjičeni za tu likvidaciju ne mogu dovesti u direktnu vezu sa sada pokojnim Šakovićem, što, kako su rekli, ukazuje da su ih angažovali pripadnici kriminalne organizacije suprotstavljene škaljarskom klanu.

Kragujevčanin Duško Tanasković, prema saznanjima Vijesti, 25. maja prešao je granicu Crne Gore, a četiri dana kasnije u Budvi je iznajmio stan iz kog je visokopozicioniranog člana škaljarskog klana nadzirao zajedno sa Lukom Pilčevićem (22) iz Beograda.

Istražitelji nisu utvrdili kada je i kuda tačno osumnjičeni za ubistvo – Pilčević, prešao granicu.

– Tanasković je 29. maja, koristeći falsifikovana dokumenta, u Budvi iznajmio stan i platio ga do 15. jula. Takođe, on je kupio hranu za sebe i Pilčevića, kao i električni trotinet koji su koristili dok su pripremali likvidaciju. Prema dokazima prikupljenim u ovoj fazi istrage, nadzorne kamere s više objekata snimile su ga 10. i 11. juna u Budvi – rekao je Vijestima sagovornik uključen u istragu.

Rukovodilac Stanice kriminalističke policije CB Budva Vesko Nedović objasnio je da to što nije evidentirano kako je Pilčević ušao u Crnu Goru može da znači da je ušao ilegalno ili da je koristio falsifikovana dokumenta. Predstavnici Uprave policije i Višeg državnog tužilaštva u Podgorici juče su, na konferenciji za medije, saopštili da je protiv Pilčevića i Tanaskovića krivična prijava podneta 20. jula i da je istog dana za njima raspisana međunarodna poternica, piše Kurir.

Viša tužiteljka Ana Radović objasnila je da Pilčeviću na teret stavljaju krivično delo teško ubistvo u sticaju s krivičnim delom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a Tanaskoviću teško ubistvo putem pomaganja.

Tanasković je uhapšen nedavno u Hrvatskoj, zbog sumnje da je ubio „škaljarca“ Gorana Vlaovića, a navodni egzekutor Šakovića je u bekstvu. Tužiteljka Radović saopštila je da Pilčevića sumnjiče da je s umišljajem i na podmukao način ubio Šakovića i „pri tom doveo u opasnost živote više lica, dok mu je u stvaranju uslova za izvršenje krivičnog dela, tokom maja i juna, umišljajno pomogao okrivljeni D. T. Odmah nakon obavljenog uviđaja i preduzimanja radnji na uviđaju, naložena su brojna veštačenja, saslušano je više svedoka, ostvarena međunarodno-pravna saradnja s dve države“.

– Sve te radnje rezultirale su rasvjetljavanjem događaja i podnošenjem krivične prijave – rekla je Radović.

Bež torbica

Šest hitaca iz pištolja

Istražitelji su nakon zločina u stanu u Budvi, koji je koristio osumnjičeni, pronašli i kačket koji je ubica nosio sat pre likvidacije, dok se, kako se veruje, pripremao za ubistvo.

Jedan od snimaka nadzornih kamera s objekta udaljenog stotinak metara od terase kafića „Korkovado“ u kom je Šaković ubijen, pokazuje ubicu koji oko 22.30 sati šeta Starim gradom obučen u teksas bermude, belu košulju dugih rukava, s plavim kačketom na glavi, crno-belim patikama i bež ženskom torbicom.

Torbica koju je nosio sat pre ubistva bila je preko njegovog ramena i kada je prišao stolu za kojim je s prijateljima sedeo jedan od šefova škaljarskog kriminalnog klana, iz nje je izvadio pištolj i ispalio šest hitaca.

Izvor iz istrage kazao je da je egzekutor, nakon ubistva, dva puta pucao uvis, što je napravilo pometnju koja mu je pomogla da pobegne. Tokom bekstva ispala mu je torbica u kojoj su policajci pronašli i pištolj.

Kako su Vijesti ranije pisale, tokom istrage likvidacije Miliča Šakovića, istražitelji su došli do saznanja da je ubica pratio metu i to maskiran u ženu!

– Analizom snimaka nadzornih kamera postavljenih na više objekata u Budvi inspektori su utvrdili kretanje egzekutora u noći ubistva. U stanu, koji je koristio ubica, istražitelji su pronašli žensku periku, više hirurških rukavica, patike, opuške… – rekao je izvor i dodao da je utvrđeno da se ubica oblačio kao žena dok je danima pratio Šakovića.

Osim toga, istražitelji su pronašli i zavoj kojim je egzekutor obmotavao desnu nogu dok se kretao Budvom, a jedno od mogućih objašnjenja je da je njime pokrio tetovažu, a time i otežao da ga neko prepozna.

– Na gotovo svim stvarima pronađenim u štek-stanu, koji je egzekutor koristio, ostali su biološki tragovi i otisci prstiju, ali ga istražitelji nisu pronašli u bazi. Izvor iz Uprave policije objašnjava da ih je to navelo na zaključak da izvršilac ubistva nije crnogorski državljanin, pa su pomoć potražili od kolega iz država okruženja – pisale su ranije Vijesti.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare