UDARNA VEST! DRAMATIČNO UPOZORENJE ISLAMSKIH I PRAVOSLAVNIH POGLAVARA Zapad na Kosovu izaziva verski rat!

Sa velikog skupu u Vladikavkazu poslata snažna poruka: Sprečiti međuetničke sukobe i destruktivni uticaj svetskih moćnika u nastojanjima za mirno rešavanje problema između Srba i Albanaca

Jedan od govornika na ovom međunarodnom skupu bio je i muftija srbijanski Mustafa Jusufspahić, koji je za Alo! rekao da se razgovaralo o miru, toleranciji i položaju manjinskih naroda na Kosmetu.

Hitno mora da se spreči diskriminacija, zapravo genocid nad srpskim stanovništvom nastanjenim na teritoriji koju su zapadne zemlje samovoljno dodelile samoproglašenoj Republici Kosovo jer situacija iz dana u dan tamo postoje gora. Ovo piše u rezoluciji do koje je Alo! ekskluzivno došao, a koju su u Vladikavkazu usvojili verski autoriteti islamske, pravoslavne i katoličke zajednice. Velikoj međunarodnoj konferenciji „Međureligijski dijalog kao osnova mira na Balkanu“ prisustvovali su muftije, sveštenici pravoslavne i katoličke crkve, kao i predstavnici jevrejske zajednice iz celog sveta.

Jedan od zaključaka je i taj da Zapad uporno pokušava da izazove verske sukobe i da stvara međuetničku netrpeljivost na Kosovu.

„Smatramo da je stav Rusije da obezbedi poštovanje prava i legitimnih interesa pripadnika zajednice kosovskih Srba i da on ni na koji način nije usmeren protiv Albanaca ili muslimana. Glavni princip spoljne politike Ruske Federacije je osiguranje međunarodne stabilnosti, sprečavanje sukoba i zaštita potlačenih, bilo koje nacije ili vere“, piše u Rezoluciji.

Predstavnici monoteističkih religija na ovom značajnom skupu izrazili su duboku zabrinutost zbog pokušaja Zapada da se meša u sudbine naroda u raznim delovima sveta, uključujući i tzv. Kosovo.

„Izražavamo zabrinutost zbog nametanja granica koje veštački dele narode i izazivaju međuetničke sukobe i oružanu konfrontaciju. Sve ove aktivnosti su u suprotnosti sa normama međunarodnog prava i rade se zaobilaženjem odluka UN. Osuđujemo sve manifestacije nacionalizma, ksenofobije ili verske netrpeljivosti i pozive na traženje kompromisa. Rusija se s poštovanjem odnosi prema hrišćanima i muslimanima i predstavnicima drugih tradicionalnih religija, zalaže se i za zaštitu njihovih prava i legitimnih interesa, ali je kategorički protiv nastojanja SAD i njenih satelita da potčine suverene narode i da im nametnu sistem izopačenih i satanskih vrednosti“, navodi se u ovom dokumentu koji Alo! ekskluzivno objavljuje.

Predstavnici monoteističkih religija smatraju da je neophodno da se ova rezolucija „iznese na Generalnoj skupštini i u Savetu bezbednosti UN kao stav miliona ruskih vernika, kao i da se usvoji na Kongresu svetskih lidera i tradicionalnih religija“, koji se polovinom septembra održava u Kazahstanu.

Jedan od govornika na ovom međunarodnom skupu bio je i muftija srbijanski Mustafa Jusufspahić, koji za Alo! kaže da se razgovaralo o miru, toleranciji i položaju manjinskih naroda na Kosmetu.

– Govorilo se o položaju manjinskog naroda, u ovom slučaju srpskog, na Kosovu, kao i o približavanju verskih zajednica i njihovoj saradnji. Ovo je bio doprinos tome, gde se osuđuje bilo kakva nepravda, posebno nad manjinskim narodom koji živi u nekoj od sredina. Na Kosovu je takva situacija, gde srpski narod ima problema od većinskog, ne toliko od naroda koliko od tamošnjih vlasti. Rezolucija koju su usvojile ruske muftije osuđuje napad na srpsko stanovništvo na Kosovu – kazao je Jusufspahić.

On je na ovom skupu govorio o položaju muslimana u Srbiji, kao i o međuverskoj toleranciji.

– Citirao sam ajete iz Kurana „ne sledite šejtanske korake, zaista vam je šejtan (đavo) veliki neprijatelj“ – rekao je Jusufspahić.

ATF Nepravda se mora zaustaviti

I članovima Kongresa poglavara svetskih i tradicionalnih religija koji se sredinom septembra održava u Kazahstanu, učesnici skupa u Vladikavkazu poslali su pismo u kojim se skreće pažnja na patnju srpskog naroda na KiM.

„Svet se sada suočava sa ogromnim brojem problema, patnjom i nepravdom. Mi, verski poglavari, želimo da vam skrenemo pažnju na nepravdu koja je učinjena prema srpskom stanovništvu Kosova, koje je voljom zapadnih političara odsečeno od svoje istorijske otadžbine i od svoje braće i sestara veštački stvorenim granicama čiji je cilj raskidanje prirodnih i porodičnih veza. Diskriminacija srpskog stanovništva od strane Prištine raste i preti genocidom. Situacija se komplikuje činjenicom da se političkoj konfrontaciji namerno pridaje verski karakter“, stoji u pismu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare