Specijalci lažne države na Jarinju pod punom RATNOM OPREMOM: Stigla tri hamera i nekoliko džipova

Srbi sa KiM pričaju da se ponekad čak po dva oklopna vozila zaustave ispred njihovih kuća, izlaze s dugim cevima na put, zaustavljaju vozila i kontrolišu.

Tri hamera i nekoliko džipova sa pripadnicima specijalnih snaga tzv. Kosovske policije pod punom ratnom opremom, pre nekoliko minuta, stiglo je na novi punkt koji se nalazi na manje od pola kilometra od administrativnog prelaza Jarinje.

Na ovom punktu koji se još dograđuje (proširuje se asfalt i nasipa nekoliko metara u dubinu) juče je “dežurala ” posada sa jednim oklopnjakom, a jutros samo prepodneva smena Pogranične policije.

Nove snage policajaca tzv. Kosova i svakosatna krstarenja putevima na severu Kosova i Metohije unosi nemir među srpsko stanovništvo. Tenzije su gotovo opipljive, uprkos postignutom sporazumu o ličnim dokumentima i uveravanja međunarodnih medijatora da da se mir mora sačuvati i da Priština neće povući jednostranou primenu mere o tablicama.

– Ne verujemo im i nećemo verovati – nepodeljeno je mišljenje Srba u severnim, kosmetskim opštinama.

– Da Priština nema nekakav plan, ne bi ovamo gomilala do zuba naoružane specijalce.

Sagovornici “Novosti” pričaju da se ponekad čak po dva oklopna vozila zaustave ispred njihovih kuća, izlaze s dugim cevima na put, zaustavljaju vozila i kontrolišu.

Uporedo sa snagama koje na sever KiM šalje premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, u ovom delu Kosmeta pojačano je i prisustvo Kfora. Na dva kilometra od nove baze (utvrđenja) specijalnih snaga policije prema Leposaviću, dežuraju američki pripadnici međunarodne vojske. Deluju gotovo nezainteresovano čak i kada se kod njihovog punkta zaustave automobili.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare