SEVERINI PRETI KAZNA DO 5 GODINA ZATVORA? Ovo je pravi razlog nasilja u porodici

Nakon što je zagrebačka policija privela Severinu Vučković zbog nasilja u porodici i drame koja se odigrala Požeškoj ulici u Splitu, gde stanuje majka Severine Vučković, jer se pevačica žestoko sukobila sa sestrom.

Naime, između sestre Vučković došlo je i do fizičkog okršaja, a komšije su sada otkrile detalje skandala.

– Samo sam uspeo da saznam da se svađaju oko imovine. Ova je optuživala Seve da joj da ono što je njeno. Onda je jedan taksi stao ispred zgrade i iz njega je izletila neka plavuša. Utrčala je u stan i brzo izletela sa pevačicom. Onda su uskočile u Sevin auto i odvezle se. Nakon toga je sestra nastavila još jače da zapomaže i zvonit na sva vrata. Drala se da će iskrvariti, a rekli su mi da je imala samo neku bezveznu malu ranu na ruci. To je trajalo punih 45 minuta. Onda je legla ispred portuna i stenjala da joj treba nekakva pumpica. Nekoliko stanara se okupilo oko nje, a došla je i gospođa Ana. Govorila je ćerki da ne prvi scene pred svima i da je ne sramoti. Ova je samo ležala kao mrtvo telo, sve dok nije došla hitna i odvela je – rekao je komšija, prenosi Objektiv.

Advokat Dragoslav Trninić rekao je za Kurir koju potencijalnu kaznu može da dobije pevačica.

Hapšenje pevačice Severine Vučković je usledilo nakon što su od splitskih kolega dobili zahtev za njeno privođenje za potrebe kriminalističkog istraživanja. Povod svemu i raspisivanju potrage je neprimerena prepirka od utorka u splitskom domu majke poznate pevačice. Prema prijavi sestre Marijane, pevačica se navodno okomila na nju i to pred njihovom majkom..

– Prema informacijama dostupnim u medijima nedvosmisleno je reč o nasilju u porodici, koje prema članu 194 Krivičnog zakonika RS predstavlja krivično delo za koje je u zavisnosti od načina na koje je delo učinjeno zaprećena i kazna zatvora. Naime, po izveštaju medija u pitanju su lakše telesne povrede, ali bez obzira na to, ukoliko su nanete oružjem, odnosno opasnim oruđem ili sredstvom podobnim da telo teško povredi ili zdravlje teško naruši, zaprećena je kazna od 6 meseci do 5 godina(ckan 194 stav 2 KZ). Naravno postoji mogućnost uslovne osude koja je u slučaju da se krivica dokaze najrealnija opcija – rekao je advokat Dragoslav Trninić za Kurir.

Advokat Trninić takođe navodi da bi Severina mogla da bude izrečena mera bezbednosti zabrane prilaska oštećenoj i ističe da bi po istom osnovu njena sestra mogla pokrenuti parnični postupak.

– Najzad, u ovom slučaju moguće je pokrenuti i parnični postupak, po tuzbi oštećene ili oštećenih. I u parničnom i u krivičnom postupku tuženoj bi u slučaju postojanja njene odgovornosti mgla biti izrečena neka od mera bezbednosti – zabrana prilaska i slično.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare