NOVA SAZNANJA! Ubica “škaljarca” na Pagu imao POMAGAČA?

Vlaović je kobne noći bio na jednom festivalu na ovoj plaži koji se održavao u četiri kluba duž obale.

Hrvatski istražni organi pokrenuli su istragu protiv Kragujevčanina Duška Tanaskovića (28), koji se sumnjiči za likvidaciju škaljarca Gorana Vlaovića (38) na plaži Zrće na Pagu, a ispituju i na koji način je Tanasković pratio Vlaovića kobne noći.

Prema dostupnim informacijama, Vlaović je kobne noći bio na jednom festivalu na ovoj plaži koji se održavao u četiri kluba duž obale.

U trenutku ubistva program u klubovima bio je završen, a svi do jednog su bili krcati gostiju. Gosti su izlazili iz njih u grupama i kretali su se plažom. Neki su išli na after u lokalu na drugoj strani obale.

Samim tim, da je Tanasković sam pratio Vlaovića teško bi mogao mu neprimetno tokom cele noći bude za petama. Tome u prilog ide još nekoliko činjenica, a pre svega velike mere obezbeđenja na ulasku u svaki klub.

– Na ulazu u svaki klub su dva punkta, na prvom se gledaju narukvice, na drugom torbice i pretres, nezavisno o tome koliko si puta ušao ili izašao iz kluba. U klubove, odnosno na festival nije moguće ući bez konrole – priča izvor Blica.

To u startu znači da je Tanasković Vlaovića mogao da prati samo do ulaska na festival, ali nije mogao da zna ni na koji će izlaz izaći, niti kada.

– On je morao da ima pomagača koji će mu dojaviti da Vlaović izlazi kako bi se pripremio za zločin. Na plaži je tokom festivala velika koncentracija ljudi, Vlaović je tokom noći obilazio sva četiri kluba u kojima je bio festival, a da je ubica sam učestvovao u likvidaciji ne bi mogao lako da isprati kretanje Vlaovića – naglašava sagovornik.

Zbog toga se sumnja da je Tanasković imao saučesnika koji je u klubu pratio kretanje škaljarca, ili mu je dojavila neka od osoba koje su kobne noći bile u društvu sa Vlaovićem.

Inače, Goran Vlaović (38), bio je četvrti optuženi, pored Vladimira i Nika Roganovića i Dražena Čađenovića, za ubistvo jednog od vođa navijača Crvene Zvezde Marka Vesnića (29), koji je likvidiran sredinom jula 2009. godine, nedaleko od parka u centru Igala.

Naime, Marko Vesnić je kobnog dana u ranim jutarnjim satima sedeo na klupi kada su mu Vladimir Roganović i Dušan Čađenović prišli i uhvatili ga za ruke, pri čemu je Vesniću jedan od njih zadao više udaraca nožem u levu podlakticu i natkolenicu, dok ga je Duško Roganović, brat Vladimira, pogodio sa dva hica iz pištolja.

Policija i dalje ispistuje da li je osveta za ubistvo vođe navijača razlog zbog kog je škaljarac ubijen na Pagu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare