NAJNOVIJE INFORMACIJE: Egzekutoru sa Paga preti 20 godina ROBIJE: Evo zbog čega je Tanasković osumnjičen za „OBIČNO” ubistvo

Tužilac naglašava da su dosad saslušani oni turisti koji su se zadesili na mestu ubistva a morali su da otputuju

Duško Tanasković (28) iz Kragujevca, koji je uhapšen zbog sumnje da je 21. avgusta na ostrvu Pagu ubio Gorana Vlaovića Gora (38), može da dobije najviše 20 godina robije.

Ovu gotovo šokantnu informaciju za Objektiv je potvrdio portparol zadarskog državnog tužilaštva Denis Sokol, koji i vodi slučaj ubistva misterioznog Crnogorca koji se dovodi u vezu sa škaljarskim kriminalnim klanom.

– Pretpostavljam da je osumnjičeni dobio rešenje o istrazi protiv njega, pa sada sledi rok za žalbu. Zasad je predmet ubistva Gorana Vlaovića kod nas i mi smo krivično delo ubistva od podmuklog, za koje je zaprećena kazna do 40 godina, prekvalifikovali u obično, za koje je maksimalna kazna 20 godina – objašnjava Sokol za Objektiv.

On je pokušao da objasni zbog čega je tužilaštvo tako postupilo.

– Podmuklo ubistvo bi bilo da je neko ubijen iz zasede, na spavanju ili da je bio negde namamljen na prevaru. Ako bi se optuženom sudilo u Hrvatskoj, on bi mogao da zatraži da dobijenu kaznu služi u Srbiji – precizira Sokol.

ŠTA JE POKAZALA OBDUKCIJA

Tužilac naglašava da su dosad saslušani oni turisti koji su se zadesili na mestu ubistva a morali su da otputuju.

– Saslušaćemo sve svedoke, uradiće se sva potrebna veštačenja i ispitati sve okolnosti pod kojima se desilo ubistvo. Obdukcijom je utvrđeno da je Vlaović ubijen jednim metkom – izjavio je zadarski tužilac za Objektiv.

Na pitanje kako su Vlaović i Tanasković ušli u Hrvatsku, te je li tačno da je Vlaovićev gliser bio u Sukošanu, gradiću 11 kilometara od Zadra, Sokol je odgovorio da istraga nije javna i da o tome ne može da govori. U istrazi će biti ključno i ispitivanje neposrednog očevica ubistva, koga je identifikovao jedan od pripadnika obezbeđenja kluba „Noa”, ispred kojeg je Vlaović ubijen. Ne isključuje se mogućnost i da je mobilni telefon koji je Tanasković navodno uništio kamenom pre hapšenja bio takozvani radni mobilni, koji ljude iz kriminalnog miljea koriste tokom izvršenja dela.

JOŠ NEMA ZAHTEVA ZA IZRUČENJE

Kako je juče za Objektiv potvrđeno u Ministarstvu pravde Hrvatske, zahteva za izručenje Duška Tanaskovića i dalje nema, iako se spekulisalo da je za njim Crna Gora raspisala poternicu zbog učešća u ubistvu Milića Minje Šakovića u Budvi ove godine.

– Prema podacima kojima raspolaže Ministarstvo pravosuđa i uprave, nije bilo zahteva za izručenje navedene osobe – naveli su iz ministarstva.

Advokat Vinko Gulišija, koji brani Duška Tanaskovića, naveo je da će se žaliti na rešenje o određivanju pritvora i na rešenje o sprovođenju istrage.

SAHRANA POD VELOM TAJNE

Inače, datum sahrane Vlaovića je strogo čuvana tajna, pa tako ni najbliži prijatelji i komšije ne znaju gde će i kada biti pokopan. Objektiv je saznao da će biti sahranjen u Beogradu, ali zasad u njegovom rodnom Herceg Novom nigde nema objavljene umrlice, a ni u medijima u Srbiji i u Crnoj Gori nisu objavljene čitulje.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare