DA LI JE OVO MOTIV LIKVIDACIJE ŠKALJARCA? Organizovali ubistvo vođe navijača „delija“, pa u poslednje 4 godine SVI UBIJENI! Samo je jedan preživeo eksploziju bombe, al je OSTAO BEZ NOGU

Goran Vlaović (38), škaljarac koji je u prošle nedelje ubijen u Hrvatskoj, četvrti je od pet muškaraca sa spiska optuženih za ubistvo vođe navijača „delija“ Marka Vesnića (29) iz 2009. godine, koji je u protekle četiri godine brutalno ubijen. Da li je osveta za ubistvo vođe navijača razlog zbog kog je Srbin Dušan Tanasković Vlaoviću napravio „sačekušu“, pa ga likvidirao pred brojnim svedocima – predmet je istrage.

Vladimir i Niko Roganović, Dražen Čađenović, a sada i Goran Vlaović… – muškarci koji su se našli na optužnici ubistva Marko Vesnić (29) sredinom jula 2009. godine, nedaleko od parka u centru Igala, i svi su dočekali istu sudbinu – ubijeni su u protekle četiri godine, prenosi Blic.

Jedini koji se našao na toj optužnici, a koji je samo pukom srećom uspeo da spasi živu glavu je Crnogorac Duško Roganović, koji je u eksploziji bombe koja mu je bila podmetnuta pod automobil ostao bez obe noge!

Ubistvo vođe navijača

Naime, Marko Vesnić je kobnog dana u ranim jutarnjim satima sedeo na klupi kada su mu Vladimir Roganović i Dušan Čađenović prišli i uhvatili ga za ruke, pri čemu je Vesniću jedan od njih zadao više udaraca nožem u levu podlakticu i natkolenicu, dok ga je Duško Roganović, brat Vladimira, pogodio sa dva hica iz pištolja.

Kako se tada sumnjalo, krvavi obračun se dogodio zbog neraščišćenih računa između Vesnića i njegovih prijatelja sa braćom Roganović, a okidač za pucnjavu bila je prepirka, a zatim i tuča oko novčanih dugova.

U ovom zločinu, prema optužnici, učestvovao je i sada ubijeni Vlaović. On je braći Roganović i Čađenoviću pomogao da pobegnu nakon zločina.

Od navijača Partizana do vođe „Delija“

Marko Vesnić je inače godinama radio i kao obezbeđenje biznismena, direktora firmi i sportskih klubova. Nekada je bio vatrena pristalica Partizana i radio je u obezbeđenju Žarka Zečevića, generalnog sekretara FK Partizan. Nekoliko godina kasnije, prešao je u suprotni tabor i postao jedan od vođa pristalica crveno-belih, zvanih „delija“.

Da li je likvidacija Vlaovića poslednja u nizu u ime osvete za ubistvo Vesnića – istražuje se.

Poslednji na listi

Crnogorac Goran Vlaović (38), pripadnik škaljarskog klana, ubijen je prošlog četvrtka, u ranim jutarnjim satima ispred kluba na Pagu u Hrvatskoj.

Vlaovića je, kako se sumnja, mladić iz Srbije, Duško Tanasković usmrtio hicem u vrat.

Svedoci su pokušali da Vlaovića reanimiraju i zaustave mu obilno krvarenje, međutim, preminuo je na putu do bolnice u kolima Hitne pomoći.

Tanasković je ubrzo uhapšen, međutim odlučio je da se brani ćutanjem. Rekao je da je u teškom psihičkom stanju, da ima mentalnih problema, i da ne može da iznosi odbranu. Naglasio je i da ga traži policija u Crnoj Gori zbog učestvovanja u ubistvu Minje Šakovića u Budvi, ali da on „s tim nema veze“, kao i da je u zatvoru prvi put bio kad je bio maloletan.

On je, kako se sumnja, plaćenik koji je samo bio unajmljen da izvrši zločin. Ko je nalogodavac – takođe je predmet istrage.

Prvi na spisku, a preživeo

Dušan (Duško) Roganović, sin nekadašnjeg pripadnika Centra bezbednosti Herceg Novi Nika Roganovića, dobro je bio poznat crnogorskoj policiji po krivičnim dosijeima u kojima između ostalog ima i pokušaje ubistva, kao i ubistvo. On je iza rešetaka proveo 12 godina zbog ubistva Marka Vesnića.

Pre brutalnog ubistva vođe „delija“, 2006. godine se sumnjičio za pokušaj ubistva svog sugrađanina Vladimira Dželatovića.

Ostao bez obe noge 

U aprilu 2017. godine, ispod njegovog „golfa 7“ podmetnuta je bomba. Do ekplozije je došlo u Herceg Novom u neposrednoj blizini autobuske stanice. Duško je tada izgubio kontrolu nad vozilom, zakucao se u banderu i samo pukom srećom ostao živ, ali su mu obe noge amputirane.

Kako je tada bilo objavljeno, daljinskim je aktiviran ekploziv koji je bio postavljen ispod menjača koji je bio dvosmeran, pa se na osnovu toga zaključuje da su meta bili i Duško i njegov suvozač koji tog dana nije seo sa njim u vozilo.

Da je sav eksploziv bio usmeren ka Dušku, procenili su tada stručnjaci, detonaciju najverovatnije ne bi preživeo.

Vladimir Roganović

Vladimir Roganović, jedan od ključnih članova kavačke kriminalne grupe, ubijen je godinu dana kasnije, u decembru 2018. godine, u centru Beča. Njemu se zajedno sa Duškom Roganovićem sudilo za ubistvo Vesnićam, ali on je tada bio oslobođen.

Pre toga, Vladimir je bio osuđivan zbog nelegalnog posedovanja oružja i falsifikovanja dokumenata.

Zvicer mu dao čitulju

Odmah nakon što je vest o ubistvu obnarodovana, čitulju u novinama ostavio je i Radoje Zvicer, prvi čovek kavačkog klana, koji je poručio „da mu nije bilo ravnoga“.

„Nije ti ravnoga bilo. Voli te brat!“.

Dražen Čađenović

Iste godine likvidiran je i Podgoričanin Dražen Čađenović (31). On je ubijen 29. marta 2018. godine oko 19 sati u garaži na Rimskom trgu u Podgorici.

I on je likvidiran tako što je ispod njegovog blindiranog BMW-a postavljena bomba. Nastradao je eksploziji.

Čađenović je inače takođe bio optužen za ubistvo Vesnića, međutim Apelacioni sud mu je u oktobru 2014. godine potvrdio oslobađajuću presudu u ovom slučaju.

Na dan ubistva bio sa Minjom Šakovićem

Čađenović je, inače, kobnog dana proveo nekoliko sati u društvu Milića Minje Šakovića, visokopozicionoranog člana podgoričkog ogranka „škaljarskog kriminalnog klana“, koji je ubijen 17. juna 2022. godine u budvanskom kafiću „Kolodaro“, a za čije ubistvo je osumnjičen sada uhapšeni Tanasković.

Prema policijskim informacijama, Čađenović, koji je bio u kumovskim odnosnima sa ubijenim članovima „kavačkog kriminalnog klana“ sada pokojnim Vladimirom Roganovićem i njegovim bratom od strica Duškom, par godina pre ubistva pripadao je njima suprotstavljenom klanu kojim od pogibije Luke Đurovića navodno rukovodi Baranin Alan Kožar.

Niko Roganović

Otac Duška Roganovića ubijen je 26. jula 2017. u sačekuši ispred stana u Herceg Novom. Niko je ubijen kada su mu dvojica napadača prišla sa šeširima na glavi, najverovatnije kako bi se sakrili od nadzornih kamera na njegovoj kući. Ispalili su u njega pet hitaca i pobegli sa lica mesta ne osvrćući se, a komšije koje su čule pucnje odmah su izašle napolje i zatekle okrvavljenog Nika kako leži na ulici.

Mediji u Crnoj Gori pominjali su da je njegovo ubistvo možda osveta rivalskog kriminalnog klana iz Kotora, ali da nije nemoguće da je atentat na Nika izvršen i zbog njegovih mutnih poslova, između ostalog zelenašenja.

Niko Roganović je, navodno, pomogao u skrivanju svog sina i sestrića nakon ubistva u Igalu 2009. godine.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare