MILOJEVIĆ JE NOVI TRENER, ali Zvezda je u problemu, odlaze Italijani iz stručnog štaba. Evo šta je Terzić rekao o Dekiju Stankoviću!

Miloš Milojević je predstavljen na Marakani kao novi trener, posle šokantnog odlaska Dejana Stankovića sa Marakane.

On se na predstavljanju zahvalio Stankoviću na tri velike stvari koje je uradio za njega i rekao je da je bio spreman da odmah preuzme ulogu trenera Zvezde čim je dobio poziv.

Milojević će zadržati deo stručnog štaba, ali će morati da nađe i nove saradnike, pošto sa Dejanom Stankovićem odlazi i većina njegovih pomoćnika.

Odlaze sva tri Italijana koja su bila u stručnom štabu – trener golmana Pjerluiđi Bruno, pomoćni trener Vinćenco Saso i kondicioni trener Federiko Panonćini.

Takođe, stručni štab Zvezde su napustili i Nenad Sakić i Vladimir Radenković, koji su imali ulogu pomoćnog trenera, prenosi Telegraf.

– Milijaš ostaje u stručnom štabu, tražimo prvog pomoćnog trenera, tražimo trenera za fizičku spremu i trenera golmana, to su tri stvari koje stražimo intenzivno i brzo. Potrebni su nam stručnjaci, ali i ljuid koji shvataju kakva je odgovornost i obaveza raditi u Crvenoj zvezdi i dobri ljudi pre svega – rekao je Milojević na predstavljanju na pitanje ko će mu biti saradnici u stručnom štabu.

Trenerskim poslom Milojević počeo je da se bavi 2008. godine, a zapravo je prelaz napravljen kroz igračke dane!

Miloš Milojević je dobro poznato lice, jer je od 2019. do 2021. godine bio Stankovićev pomoćnik. Potom je napustio klub i preuzeo Hamarbi koji je u Ligi konferencija prošlog leta igrao protiv Čukaričkog.

Brđani su prvi meč dobili sa 3:1, Hamarbi je u revanšu slavio sa 5:1, a Milojević je tom prilikom dao zanimljivu izjavu vezanu za Stankovića – i to posle ispadanja crveno-belih od Šerifa.

Pre Zvezde, 2019. godine je vodio Mjalbi koji je iz 3. uveo u 1. švedsku ligu. Prethodno je 11 godina radio na Islandu, na kom je vodio Vikingur i Breidablik.

Generalni direktor Crvene zvezde otvoreno je govorio o odlasku Dejana Stankovića sa mesta trenera najtrofejnijeg srpskog kluba.

Podsetimo, klub sa Marakane je u petak obavestio javnost da je Dejan Stanković podneo neopozivu ostavku. Mladi stručnjak je nakon neuspeha od Makabija u plej-ofu Lige Evrope odlučio da naspusti klub nakon nepune tri godine. 

Terzić se na promociji novog šefa struke MIloša Milojevića zahvalio Stankoviću za sve što je uradio za Crvenu zvezdu.

Hvala na svemu što je činio za naš klub, skoro tri godine. Otišao je kao pobednik. Nije uobičajeno posle tri krune da ode i podnese neopozivu ostavku. Dva dana je razmišljao, došao hladne glave, zamolio da ga ne ubeđujemo, jer je to njegova konačna odluka. Imali smo tri godine prelepih trenutaka sa Dejanom Stankovićem, ostaće zabeleženo da smo uzeli 22 boda u dve grupe Lige Evrope, dve duple krune. Želimo mu svu sreću, vrata Zvezde su mu uvek otvorena. On je deo nas i prijatelj igrača, rukovodstva i navijača„, otkrio je Terzić, prenosi Kurir.

Nismo imali dilemu kada smo shvatili da je odluka Stankovića konačna, kontaktirali smo Miloša s obzira da smo ga dugo pripremali da preuzme kormilo Zvezde. Milojević je dete Zvezde, prošao je sve selekcije kao igrač, radio je u stručnom štabu, važno je da imamo kontinuitet. Poznaje igrače i svlačionicu, najmanje će njemu biti potrebno vremena da se adaptira na zahteve velikog kluba kao što je Zvezda. Milojević je mlad trener, moderan, baš onakav kakav je potreban klubu. On je već 10 godina trener, spremao je on sebe za ovu ulogu, za veliku scenu. Juče kada smo ga nazvali, rekao je „spreman sam“, uhvatio prvi avion i došao. Ne sumnjam da će Zvezda nastaviti sa uspesima, ciljevi su jasni i to mu je predočeno, da se ne dovodi u pitanje osvajanje titule„, poručio je generalni direktor crveno-belih.


UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare