NAKON ZAVRŠENOG SASTANKA SA LAJČAKOM I ESKOBAROM, OGLASIO SE VUČIĆ: Radićemo vredno da pokušamo da sačuvamo mir za naš narod /VIDEO/

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle sastanka sa Miroslavom Lajčakom i Gabrijelom Eskobarom, oglasio se večeras putem svog naloga na Instagramu.

„Petnaest minuta je posle ponoći. Upravo smo ispratili naše goste – Lajčaka, Eskobara, Hila, Žiofrea… Nastavićemo razgovore i verujem da ćemo moći u danima koji su pred nama da makar za mali deo postignemo neko kompromisno rešenje pošto je jasno da oko tablica i nekih većih pitanja do takvog rešenja ne može da dođe uopšte“, naveo je predsednik Vučić.

On je istakao da „oko tablica i dokumenata teško da ćemo uspeti bilo šta da promenimo“.

„Potrebno je mnogo garancija, rada, ali u danima koji su pred nama radićemo vredno da pokušamo da obezbedimo i sačuvamo mir za naš narod, ali i osiguramo budućnost za opstanak Srba na KiM. Nastavićemo da razgovaramo i da pokušamo bar u nekom malom delu da izdejstvujemo bolji položaj jer, jasno je, oko tablica i dokumenata teško da ćemo uspeti bilo šta da promenimo“, dodao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Podsetimo, Vučić je ranije izjavio da je imao „ne lake“ razgovore sa zvaničnicima EU i SAD zaduženim za Zapadni Balkan i dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i Gabrijelom Eskobarom o situaciji na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na svom nalogu na Instagramu kazao da su sastanku prisustvovali i ambasadori EU i SAD Emanuele Žiofre i Kristofer Hil.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare