GORAN PAPIĆ PROGLAŠEN KRIVIM! Prljavi načelnik osuđen na godinu i četiri meseca zatvora jer je VRATIO BLINDU Belivkovom klanu

Goran Papić, bivši zamenik načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) osuđen je danas u Višem sudu u Beogradu na godinu i četiri meseca zatvora zbog toga što je 15.aprila 2020. mimo procedure vratio blindirani BMW Marku Miljkoviću, najbližem saradniku Veljka Belivuka.

Pored kazne zatvora, Papiću je i 10 godina zabranjeno da radi u MUP, prenosi Blic.

Belivuk i Miljković, koji su imali ovlašćenje da upravljaju ovim BMW-om, podsetimo, uhapšeni su nekoliko meseci kasnije.

Papić, koji je optužen za trgovinu uticajem, na početku suđenja negirao krivicu, tvrdeći da mu je tadašnji ministar policije Nebojša Stefanović trazio da razgovor u SBPOK-u sa Miljkovićem bude kratak i da ga bespotrebno dugo ne zadržavaju, tvrdeći da se nije mešao u rad gradske policije koja je trebalo da pregleda automobil. Nebojša Stefanovic, koji je saslušan kao svedok u postupku, odbacio je ove navode, tvrdeći da Papića nije zvao sa ovakvim zahtevom vezano za Miljkovića. 

Papić je, podsetimo, bio uhapšen 9. marta 2021. godine a iz pritvora je pušten 29. aprila iste godine.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare