VELIKO HAPŠENJE U SMEDEREVU „Pali“ policajac i bivši šef Odseka za suzbijanje privrednog kriminala: Iznudili za prodaju stana više OD MILION I PO DINARA

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Smederevu uhapšeni su Zoran B., policijski službenik, i nekadašnji dugogodišnji šef Odseka za suzbijanje privrednog kriminala u PU u Smederevu, kao i Predrag L. nekadašnji odbornik skupštine grada, prenosi Blic.

Zoran B. je osumnjičen da je izvšio krivično delo iznuda, dok je P. L. osumnjičen da je izvršio krivično delo – iznuda u pomaganju.

Na osnovu izvršenih provera u preistražnom postupku, kao rezultat intezivne saradnje Višeg javnog tužilaštva u Smederevu, Sektora unutrašnje kontrole i Policijske uprave u Smederevu, utvrđeno je da postoje osnove sumnje da je osumnjičeni Zoran B. tokom 2019. i 2020. godine, pretnjama prinudio oštećeno lice, vlasnika stana u Smederevu da zaključi ugovor o prodaji stana po ceni znatno nižoj od tržišne, u čemu mu je sa umišljajem pomogao osumnjičeni Predrag L. na koji je način pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist u iznostu od preko 1.500.000 dinara.

Osumnjičeni Z. B. i P. L. će uz krivičnu prijavu biti privedeni u Više javno tužilaštvo u Smederevu gde će biti saslušani.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare