SJAJNA SRBIJA! Velika pobeda za Srbiju!

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Italije 90:86 u drugom pripremnom meču u sklopu priprema za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo i mečeve sa Grčkom i Turskom, kao i za Evrobasket.

Ovogodišnji DBB Superkup Nemačke u Hamburgu Srbija nije započela onako kako su svi očekivali. Odlična igra prikazana u Ljubljani nije u toj meri viđena tokom većeg dela meča sa rivalom koji nas je dobro zadužio prošle godine u Beogradu kada je na sličan način izborio vizu za Tokio i Olimpijske igre. Tako je barem bilo tokom prve tri deonice u kojima je Srbija delovala pogubljeno, da bi onda „dodala gas“ i čudesnom igrom u odbrani i napadu, kao i asistencijama Jokića došla do velike pobede.

Činjenica, selektor Pešić promenio je nekoliko igrača, igralo se i na drugačiji način, sa manje šuta za tri i uglavnom preko centara, posebno preko Milutinova koji se posle manje povrede priključio timu.

Ipak, utisak je da je protiv brzih Italijana moglo i dosta bolje, naraočito u drugoj deonici koju su dobili 30:20. Sa druge strane, poslednja četvrtina predstavlja model za igru Srbije jer je odbrana, borbenost, kao i tranzicija u napadu bila na najboljem nivou.

I ovoga puta, Srbiju je predovdio Nikola Jokić sa učinkom od 18 poena, 10 skokova i 5 asistencija. Raspoloženi za igru su bili i Lučić, Milutinov i Micić koji su postigli po 15.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare