OTKRIVENA IZDAJA IZ BEOGRADA! Telegram poslat u Knin pred „Oluju“: Hrvati vas neće noćas napasti!

Svega pet sati pred zločinačku akciju „Oluja“ iz Generalštaba Vojske Jugoslavije poslat je telegram u Knin u kom se izričito tvrdi da opšteg napada Hrvata na Krajinu neće biti u naredna 24 sata. Umireni vojnici i starešine otišli su na spavanje. Samo nekoliko sati kasnije, oko pola pet ujutru tog kobnog 4. avgusta 1995, počeo je pogrom Srba.

– U sledeća 24 časa ne postoji opasnost da Hrvatska izvrši opštu agresiju. Moguće da budu demonstrativna dejstva preko prostora Slunja – navedeno je doslovce u telegramu poslatom 3. avgusta 1995. iz Generalšataba VJ kninskom domu vojske, gde je bilo sedište Srpske vojske Krajine, prenosi Republika.

Pukovnik u penziji Kosta Novaković, tadašnji član kolegijuma komandanata SVK i načelnik Službe za informisanje, primio je taj telegram iz Generalštaba VJ.

– Znali smo da će biti napad, ali nismo znali baš koji dan, sat jer svakih 15 prethodnih dana bilo je stalno biće danas, biće danas. Dobili smo taj telegram. Ja sam otišao kući, možda od dva po ponoći do četiri ujutro – priča Novaković.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare