ULOGA KFORA I NATO NA KOSOVU ZNAČAJNA ZA SRBIJU! Vučić: Dostavio sam spisak svih incidenata i napada na srpsko stanovništvo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Briselu da je za Srbiju značajna uloga Kfora i NATO na Kosovu i da će nastaviti da poštuje mandat Kfora.

„Mi ćemo nastaviti da poštujemo mandat Kfora u skladu sa međunarodnim javno-pravnim normama koje su proklamovale UN, veruje da će Srbija uvek moći da naiđe na razumevanje i želju Jensa Stoltenberga, Kfor i NATO da se obezbede mir i stabilnost“, rekao je Vučić posle razgovora sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, prenosi Kurir.

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Stoltenbergom rekao da je pozicija Srbije da će se držati „međunarodnog javnog prava, rezolucije UN, Povelje UN, Briselskog sporazuma“ i „svega onoga što je potpisano“.

On je rekao da je sa Stoltenbergom razgovarao o situaciji i incidentima na severu Kosova. Zahvalio je generalnom sekretaru NATO na tome što je želeo da sasluša poziciju Srbije i dodao da su za Srbiju mir i stabilnost od presudnog značaja.

Vučić je rekao da misli da Srbija nije napravila nikakvu provokaciju ni incident.

Naveo je da je dostavio „listu upada specijalnih prištinskih jedinica na sever“ Kosova, za koje je naveo da su „morale da imaju dozvolu i saglasnost i saglasnost četiri gradonačelnika i NATO, a nikada nisu“.

Vučić je dodao da je dostavio i spisak „svih incidenata i napada na srpsko stanovništvo“.

U vezi sa odnosima Srbije i saveza NATO, Vučić je rekao da je Stoltenbergu istakao da je Srbija vojno neutralno zemlja i da se u tom smislu neće opredeljivati, ali je dodao da Srbija želi učvršćivanje saradnje sa Kforom i NATO.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare