NOVI DETALJI LIKVIDACIJE FRIZERA I ŠKALJARCA I Zvicer učestvovao u ubistvu Spahića i Hodžića! Namamili ih u kuću u Spužu, odmah s vrata ZAPUCALI NA NJIH, Belivuk slao drugovima: „Kasap je imao utoku, to nismo očekivali“

Crnogorska policija osumnjičila je još sedam osoba za likvidaciju Barana Damira Hodžića i Adisa Spahića. Na ovom spisku, kako prekosi Blic, pored ranije osumnjičenog Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i Nebojše Jankovića sada su i visokopozicionirani članovi kavačkog klana – Radoje Zvicer (40), Slobodan Kašćelan (59), Igor Božović (58), Milan Vujotić (40), Radoje Žuti Živković (36), Dragan Knežević (41) i Stefan Kraljević (32).

Ova likvidacija, čiji su detalji otkriveni tek pre nekoliko meseci, dogodila se u Spužu 14. oktobra 2020. godine.

Protiv njih je podnijeta dopuna krivične prijave, kojom ih sumnjiče za stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Svoj sedmorici na teret se stavlja da su kao saizvršioci odgovorni za ubistvo Hodžića, koji je bio blizak škaljarskom kriminalnom klanu, i njegovog zeta Adisa Spahića, frizera iz Bara. 

Policija i SDT ranije su za to dvostruko ubistvo osumnjičili Beograđane Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Nebojšu Jankovića i crogorskog državljanina sa prebivalištem u Srbiji Ratka Živkovića.

Ova ekipa tereti se za stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo i teško ubistvo izvršeno putem pomaganje.

Obezbedili kuću, namamili ih, pa ubili

Nakon što je obznanjeno da Belivuka i njegovu ekipu sumnjiče za ta ubistva, iz Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore saopštili su da su Velja Nevolja, Miljković i Janković likvidirali Hodžića i Spahića, a da im je u tome pomogao Živković tako što je, u cilju realizacije kriminalnog plana, prethodno obezbedio kuću u koju su namamljeni pa likvidirani.

Oni su najpre stupili u komunikaciju sa Hodžićem, čije je ubistvo naručio šef kavačkog klana, te su koristili ranije stečeno poverenje i tražili mu da dođe u naselje Spuž u opštinu Danilovgrad u kuću koju je koristio, kako bi se videli.

Za to vreme su Belivuk, Miljković i Janković nelegalno ušli u Crnu Goru i došli do kuće Živkovića kako bi se dogovorili oko realizacije likvidacije.

Krvavog 14. oktobra, kada je Belivukov klan u Beogradu ubio Lazara Vukićevića, Belivuk, Miljković i Janković su u 15 sati, odmah čim su došli u kuću, otvorili vatru na Hodžića i Spaihića i likvidirali ih!

Miljković i Janković su, prema navodima crnogorskog tužilaštva istovremeno fizički nasrnuli na oštećenog Spahića, kojeg su potom vezali kao i oštećenog Mila Radulovića, zvanog Kapetan koji je takođe bio tu.

– Istog dana Adis Spahić je lišen života. Oštećenog Mila Radulovića drugi, zasada NN pripadnici kriminalne organizacije, odveli su na drugu lokaciju – saopšteno je.

Belivuk je potom glasovnom porukom, putem kriptovanog mobilnog telefona, obavestio druge pripadnike kriminalne organizacije o načinu na koji je izvršio opisano krivično delo:

„Brate, Zemo i Hell i svi su dobro odreagovali, to ne može uopšte da se komentariše, svako je hvato svog, meni je zapao ‘Kasap’, ‘Kratos’ je hvato ‘Zeta’, ‘Hell’ je hvato M., to što je ‘Kasap’ imao utoku i potegnuo, brate to niko nije mogao da očekuje i to nije moglo da se promeni i ne može da se ispravi, to nikako brate, ja uopšte nisam hteo da rizikujem, mi smo se tako dogovorili sami bez obzira šta ste vi rekli tu u grupi, ako se vidi i potegne, odmah se puca. Brate to nema šta tu da se pravdamo“.

U srpskoj optužnici protiv Belivukove grupe navodi se da je Miljković u kriptovanim telefonima bio označen kao “Kratos”, a Janković kao “Hell”… Spahić je bio Hodžićev zet.

Iz SDT-a navode da su nakon teškog ubistva NN pripadnici kriminalne organizacije uklonili tragove izvršenih krivičnih dela:

„Na način što su tela oštećenih H. D. i S. A. zakopali na nepoznatoj lokaciji, te istovremeno iz kuće uklonili tragove krvi oštećenih na način što su prali zidove unutrašnjosti kuće i menjali podove”.

Protiv njih je pokrenut postupak zbog višestrukog ubistva.

Radulović je ubijen kasnije, a njegovo telo spaljeno je na padinama Lovćena.

Lomača za Kapetana na Lovćenu

„Svaki član kriminalne organizacije je imao unapred određen zadatak i ulogu. U delovanju kriminalne organizacije planirana je primena zastrašivanja i nasilja. Organizatori su lično ili preko drugih članova organizacije vrbovali lica za članove kriminalne organizacije“, objašnjeno je ranije iz SDT-a

Sedmorici vođa i članova organizovane kriminalne grupe “Kavač” na teret se stavlja da su počinili krivična djela teško ubistvo u saizvršilaštvu iz čl. 144 tačka 8 u vezi čl. 23 Krivičnog zakonika Crne Gore i stvaranje kriminalne organizacije.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare