Belivuk i klan osumnjičeni da su ubili Kiću, Svinju, vlasnike Pink taxija: Ovo je crna lista Lalića i Hrvatina

Srđan Lalić, četvrti optuženi iz klana Veljka Belivuka, koji je nedavno sklopio sporazum sa tužilaštvom za kaznu od 18 godina zatvora, tvrdi da iza ubistva investitora sa Zvezdare Mirka Kojića Koje, bivšeg policajca i kuma Marka Miljkovića, potom ubistva vlasnika „Pink taksija“ Teodoroa Gaćeše i nestanka suvlasnika Miroslava Rankovića stoji upravo Belivuk. Pre Lalića, sporazum je sklopio Bojan Hrvatin koji je, podsetimo, rekao da je Ljubomira Markoviću Kiću 2019. godine, vođu Partizanovih navijača, ali i mafijaša poznatog po nadimku Svinja takođe ubio jedan od pripadnika pomenute krimi ekipe.

Bojan Hrvatin je sklopio sporazum na 15 godina nakon što je ispričao da je Ljubomira Markovića Kiću 2019. godine na Voždovcu ubio Lainović, prema njegovim rečima, sin Branislava Lainovića Dugog koji je bio poznati mafijaš devedesetih.

– Kiću su buli da bi zauzeli  Da bi zauzel to mesto na tribini. Belivuk i Miljković su bili ubeđeni da Kićaq mora da se smakne. To je najbolji način da se sve ostale frakcije na Partizanovoj južnoj tribini, koja je razbijena bila, da se zaplaše – rekao je Hrvatin, prenosi Telegraf.

On je takođe Lainoviću, koji se vodi kao nestao, „pripisao“ i ubistva Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, pripadnika škaljarskog klana koji su ubijeni u Grčkoj u restoranu dok su ručali sa porodicama. Takođe je naveo da su Belivuk i ekipa imali parking na Padini na kojem su ubili muškarca po nadimku Svinja.

On tvrdi i da je tokom akcije otmice Mila Radulovića Kapetana u Crnoj Gori bilo mrtvih.

Srđan Lalić propevao o tri misteriozna slučaja

Rasvetlio je ubistvo investitora sa Zvezdare Mirka Kojića Koje, bivšeg policajca i kuma Marka Miljkovića, ali počeo je da „rešava“ misterije koje datiraju iz perioda 2015. godine. Tačnije, „propevao“ je o ubistvu vlasnika „Pink taksija“ Teodoroa Gaćeše i nestanku suvlasnika Miroslava Rankovića.

Motiv je naime, kako se nezvanično navodi, bio taj što su Veljko Belivuk i Marko Miljković hteli da preotmu pomenuto taksi udruženje, a kada je reč o Mirku Kojiću Koji, koji je bio Miljkovićev kum, njega su navodno „smaknuli“ jer je „znao previše“, a kako neki navode, bio je skriveni vlasnik „Alfa taksija“ koji su takođe ova dvojica navodno hteli da „preuzmu“.

Intresantno je da se za ubistvo Teodora Gaćeše koje je bilo 22. maja 2015. godine i 2016. nestanak suvlasnika Miroslava Rankovića vezuje upravo ime Mirka Kojića Koje koji je i sam nestao 2020. godine, a koga su prema Lalićevom svedočenju ubili Belivuk i ekipa.

Naime, nekoliko meseci od ubistva Gaćeše drugi vlasnik „Pink taksija“ Miroslav Ranković je prijavio da su mu Kojić i Miljković upali u firmu i tražili da im prepiše svoj deo u „Pink taksiju“. Posle nekoliko meseci na njegovom automobilu ispisana je poruka „red“, a policija je o tome obaveštena tek nakon nestanka. Spekulisalo se da je to bila poruka da je on sledeći na spisku za likvidacije, saopšteno je tada.

Inače, Gaćeša je likvidiran u klasičnoj sačekuši u Kozarčevoj ulici u Beogradu. Ubica obučen u belu duksericu ispalio je u njega nekoliko metaka.

U njega je pucano oko 15:30 časova, a dobio je dva metka u glavu i dva u leđa i preminuo je na mestu.

Napadač je izašao iz „mercedesa“ i krenuo za Gaćešom pomenutom ulicom u kojoj je ovaj imao sastanak sa kolegama u obližnjem kafiću.

Ubrzo potom, slučaj postaje još „veći“. Naime, nekoliko meseci kasnije, kako smo gore naveli, nestao je suvlasnik Miroslav Ranković. Nađen je samo njegov automobil.

Spekulisalo se da su ta dva slučaja povezana, ali nije bilo dokaza za to, sve do sada – dok Lalić nije počeo da priča.

Teodor Gaćeša je odgovarao za ubistvo koje je počinio u maju 2000. godine kada je ubio Ljubomira Negra (43). Negra ga je, kako je tada navedeno, reketirao i ucenjivao. Na dan ubistva su se našli ispred kancelarije „Pink taksija“, a potom krenuli do Gaćešine kuće u Kaluđerici.

Upravo u toj kući se dogodila likvidacija. Gaćeša je nakon što je „obavio posao“ izašao napolje sa pištoljem u ruci i odmah se predao.

Lalić ispričao sve o ubistvu Koje

– Tek kada je ispričao sve detalje tog ubistva, tužilaštvo je pristalo da sklopi sporazum sa njim. Lalić je tako rešio zagonetku poruke sa „Skaja“ u kojoj je Marko Miljković napisao: „Kakav sam ja kralj, ubio sam dva kuma“. Do detalja je sve opisao, a prema njegovim rečima Kojića su prvo otrovali, pa samleli u Ritopeku – rekao nam je sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Ovim je Lalić sebi obezbedio sporazum kojim mu je smanjena kazna zatvora.

Više puta je od samog početka suđenja pokušavao da dobije status okrivljenog svedoka, ali je uporno odbijan. Tek nakon što je prošao nekoliko „testova“, on je dobio tu mogućnost koja je od velikog značaja za rešavanje slučajeva koji nisu obuhvaćeni optužnicom, kao i onih u njoj. Presudno je bilo to što je ispričao o pomenutom investitoru.

– Taj status nudi preko advokata, potom ga tužilac pozove i vidi šta on to nudi. Zato je nekoliko puta i odbijan, jer je tužilac smatrao da on zna mnogo više od onoga što je ispričao. Tek kada je počeo stvarno da priča i otkrio određene stvari kojih nema u optužnici i ispričao za još neke slučajeve, onda je dobio mogućnost da sklopi sporazum. Ceo razgovor sa njim je prvo snimljen, a potom je sve do detalja, svojeručno, morao da napiše na papiru. Ali bukvalno do sitnih detalja. Ako nadležni procene da nešto laže ili prećutkuje, dogovor odmah otpada. Lalić je inače od samog početka suđenja na sve načine pokušavao da smanji sebi kaznu i uradiće sve da to istera do kraja – rekao nam je sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Dodaje da će „najzanimljiviji“ deo suđenja biti taj što će biti zajedno u sudnici sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem.

– Sedeće sa druge strane u delu gde su i ostali svedoci, odnosno, tamo gde sede Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević. Dakle, suočavaće se na sudu. Biće svi zajedno, samo neće sedeti zajedno, jer nema bojazni da bi nešto moglo da se dogodi – kaže istraga.

Ko je Mirko Kojić Koja

Mirko Kojić Koja je do 2000. godine radio kao pripadnik MUP-a, a potom se bavio investiranjem, držao je taksi i bio je kum Marka Miljkovića. U žižu javnosti je dospeo 2017. godine kada mu se zajedno sa Belivukom i Miljkovićem sudilo za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića.

Uhapšen je na aerodromu u Sarajevu 25. marta 2019. godine, ali je pravosnažno oslobođen kako i Belivuk i Miljković.

Posle nekoliko meseci je nestao. U prvi mah se mislio da se negde sklonio, ali je zapravo ušao u „klanicu“.

Prema rečima svedoka, u Ritopek ga je namamio upravo Miljković, otrov mu je sipan u hranu, a nakon što je umro u najgorim mukama, samleven je u industrijskoj mašini za mlevenje mesa.

Njegovi ostaci su potom bačeni u Dunav.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare