KRVNA OSVETA na Cetinju NAJAVLJENA u čitulji?! Pod prismotrom čovek kojem su ubijena deca i žena

Miloš Martinović, čovek koji je u krvavom nedeljnom piru ostao bez supruge i oba sina nalazi se pod prismotrom zbog mogućnosti krvne osvete nad članovima familije ubice Vuka Borilovića, saznaje Srpski telegraf iz izvora bliskih MUP Crne Gore. Baš zbog toga Borilovićeva supruga s decom nalazi se na tajnoj lokaciji. Prema rečima načelnika stanice kriminalističke policije za suzbijanje krvnih delikata u Centru bezbednosti Podgorica Srđana Koraća, oni se nalaze na sigurnom. On je poručio da će se preduzeti sve mere i radnje da ta porodica bude bezbedna, naglašavajući da oni ne mogu biti odgovorni za počinjeni zločin.

– Očekujem da to razumeju svi građani Cetinja i porodice oštećenih. Svi razumemo njihove tugu i bol, ali moramo biti razumni i svesni da oni nisu odgovorni za zločin – istakao je Korać.

Indicija da je krvna osveta moguća je i umrlica koju je sinovima Mašanu i Marku dao Miloš Martinović.

– Moji anđeli, dolazim brzo kod vas. Čekajte me i volim vas. Vaš Roki – stoji u Miloševom oproštaju od sinova, objavljenom u podgoričkoj Pobjedi.

Sam ubica je ženu i decu poslao van Cetinja 15 dana pre nego što se odlučio da počini masakr nad podstanarima i sugrađanima. Ni na Borilovićevoj sahrani, koja je održana na tajnoj lokaciji, niko se nije pojavio od uže porodice. Nezvanično se može čuti da su oni napustili Crnu Goru, a nagađa se da se trenutno nalaze u Republici Srpskoj, Srbiji ili Slovačkoj, odakle je rodom ubičina žena Linda.

Bratstvo Borilovića se oglasilo dan posle cetinjskog masakra u nameri da, koliko-toliko, smanji tenzije i mogućnost vraćanja duga u krvi.

– Ovaj cetinjski bol je ujedinio sve crnogorske domove, što daje nadu da ćemo svi zajedno, ljudski i u duhu crnogorskih vrednosti, pronaći snage da ubuduće prepoznamo ovakve probleme i zajednički se borimo protiv njih. Pripadnici našeg bratstva, dok postoje, nosiće u sebi žalost i iskreno saosećanje s unesrećenim porodicama, kojima je ovaj bezumni čin naneo nenadoknadive gubitke – navodi se u saopštenju, prenosi Republika.

Podsećamo, Vuk Borilović je u subotu, oko 15.30, otišao kod podstanara Martinovića, naoružan lovačkom puškom, i tamo zverski ubio Natašu i njene sinove Mašana i Marka, a onda mobilnim telefonom pozvao Miloša i rekao mu:

– Pobio sam i tvoju i moju familiju.

Potom je izašao na ulicu i u okolini Vladinog doma likvidirao još sedam ljudi, a šest ranio, sve dok ga nije likvidirao sugrađanin Nenad Neno Kaluđerović.

Poruka nošenja bele košulje na sahrani

U najavi krvne osvete odeća igra važnu ulogu. Kao najava tog čina obično neko od najbliže familije na sahranu žrtve dođe obučen u belu košulju. To, naime, šalje poruku familiji ubice da sledi osveta. Iako deca nisu bila predmet krvne osvete, ona porodica koja je bila na meti često je zabranjivala deci da se druže s potencijalnom metom jer nije bila retkost da krvna osveta prouzrokuje i kolateralne žrtve.

Kako se videlo na snimcima, na sahrani Nataše, Mašana i Marka Martinovića, međutim, niko nije nosio belu košulju, ali naši sagovornici kažu da to ne garantuje da krvne osvete neće biti.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare