POLICIJA TRAGA ZA CETINJANINOM KOJI JE PUCAO NA BORILOVIĆA! Načelnik Bošković: Ne znamo da li su njegovi hici bili presudni!

Načelnik Odseka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u Sektoru za borbu protiv kriminala Aleksandar Bošković kazao je u Dnevniku TVCG da Cetinjanin N.K., koji je pucao juče na Vuka Borilovića, nije trenutno dospan policiji. Još uvek nije utvrđeno da li je Borilović preminuo od projektila koje su u njega ispalili policajci ili N.K.

“Preduzimaju se određene mere i radnje da bi se on (N.K.) obezbedio i da bi se obezbedilo njegovo prisustvo u čitavom ovom postupku”, kazao je Bošković, za TVCG.

Na pitanje jesu li utvrdili motiv jučerašnjeg zločina na Cetinju, Bošković kaže da su mere i radnje još uvek u toku. “Preliminarno možemo da saopštimo da je ovo lice poslednjih dana pokazivalo određene promene u ponašanju i u tom smislu je uz pomoć prijatelja za juče bio zakazan lekarski pregled”, naveo je Bošković i dodao, da nažalost do tog pregleda nije došlo.

Obudukcija je, navodi on, završena.

“Ja u ovom trenutku ne mogu, bez odobrenja VDT, da iznosim više detalja taj nalaz će biti dostavljen VDT-u. Na telu izvršioca ima više povreda od vatrenog oružja, pa u tom smislu ne možemo saopštiti više detalja”, naveo je Bošković.

On je kazao kako je, nakon razmene vatre sa policijom, prema Boriloviću više projektila ispalio Cetinjanin N.K. “Ali za sada mi ne možemo iznositi detalje da li je smrt nastupila od posledica ranjavanja od strane policije ili ovog građanina”, naveo je Bošković.

Podseća da je u 15 i 30 policija dobila informaciju da je u naselju Medovina došlo do pucnjave. Kaže i da je policija prvo pritekla u pomoć ranjenim osobama, nakon čega je Borilović pucao na njih. “Nakon toga su bili ispunjeni svi zakonski uslovi i policija je uzvratila paljbu i ispalila 20 projektila. U razmeni te vatre jedan policajac je povređen”, naveo je Bošković.

On kaže da je, prema sadašnjim informacijama, četiri ili pet policajaca upotrijebilo vatreno oružje juče na Cetinju. “Pojavile su se spekulacije da je to bila vešesatna akcija. U 15.30 dobili smo poziv, u 15.50 imamo da je sam izvršilac pozvao još jedno lice gdje je saopštio da je teško ranjen da je lišio života više lica i da misli da neće ostati živ. Nakon 15.50 došlo je do upotrebe vatrenog oružja od strane N.K., koji je to vremenski interval ne možemo da se precizno izjasnimo, i nakon toga nastupila je smrt tog lica. Tako da nije bila višesatna akcija, već sada možemo reći pola sata ili 45 minuta, ali ne možemo precizno da se izjasnimo”, kazao je Bošković, prenosi Kurir.

Podsetimo u cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, juče je ubijeno je 11 osoba, dok je šestoro povređenih, među kojima je i pripadnik policije. Među ubijenim je i dvoje dece. Napadač Vuk Borilović je ubijen, a čeka se potvrda da li je lišen života u obračunu sa policijom ili da ga je ubio sugrađanin.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare