MARE MESAR SAMLEO I SVOG KUMA U KUĆI SMRTI U RITOPEKU? Lalić otkrio detalje ubistva investitora sa Zvezdare KOJA SKONČAO U MUKAMA

Srđan Lalić (36), jedan od najbližih saradnika Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, uspeo je iz drugog puta da dobije povlašćeni status i spase se najstrože kazne!

Tokom januara njegov zahtev da se domogne pozicije svedoka-okrivljenog je odbijen, ali je u svojoj nameri uspeo pre nekoliko dana i to zahvaljujući informacijama i dokazima koje je dao o novim zločinima grupe među kojima je, i likvidacija Miljkovićevog kuma Mirka Kojića Koje (46).

Lalić je detaljno opisao i pojasnio zločine grupe obuhvaćene dosadašnjom istra gom i optužnicom u kojima je i sam učestvovao. Tužilaštvo za organizovani kriminal tada je smatralo da su „gresi“ optuženog IT stručnjaka jezivog osmeha veći od onoga što je ponudio za nagodbu.

Lalić je u međuvremenu odlučio da ispriča i nove detalje i to posebno ono što zna o drugim do sada neistraženim likvidacijama. Prema nezvaničnim informacijama, investitor sa Zvezdare Mirko Kojić Koja, koji se vodi kao nestao i dalje, otrovan je, a potom su njegovi ostaci uništeni u industrijskoj mašini za mlevenje mesa u kući strave u Ritopeku.

Reč je o kumu Marka Miljkovića koji je bio jedan od optuženih za ubistvo njegovog drugog kuma Vlastimira Miloševića.

– Kakav sam ja kralj! Ubio sam dva kuma – uhvaćena je Miljkovićeva prepiska preko „Skaja“.

Lalić je navodno sada ispričao i zašto je ubijen Kojić, a pominje se da su se Belivuk i Miljković plašili jer mnogo zna o njima, a bili su odlučili i da mu otmu poslove sa izgradnjom objekata na Zvezdari.

– Najintrigantnija je Kojićeva uloga u ubistvu na šinama. Na osnovu antropološke analize stojećeg snimka nad zornih kamera u Ulici 27. marta, gde se dogodio zlo čin, utvrđeno je da u Miloševića na šinama, kako se sumnja, puca Miljković. Hice mu, iako je već ranjen, ispaljuje direktno u glavu i tako ga „overava“. Belivuk je prema podacima istrage bio u automobilu koji je kupio Kojić – navodi izvor iz istrage.

Vrlo brzo posle zločina Belivuk i Miljković su uhapšeni, ali je Kojić uspeo da pobegne. Za ubistvo Miloševića sudilo se svoj trojici, Kojiću u odsustvu, ali su im izrečene oslobađajuće presude.

O investitoru sa Zvezdare i Miljkovićevom kumu u to vreme se vrlo malo znalo. Poslednji put o njemu se čulo kada je uhapšen na aerodromu u Sarajevu 25. marta 2019. godine po poternici Srbije i to upravo zbog ubistva na šinama. Izručen je našoj zemlji, ali je ubrzo pušten jer je utvrđeno da je pravosnažno oslobođen optužbi.

– Posle nekoliko meseci u Beogradu se Kojiću izgubio svaki trag. U prvo vreme se mislilo da se opet sklonio, ali je onda njegov nestanak i zvanično prijavljen. Stizale su informacije sa ulice da je ubijen – kaže izvor iz istrage.

Navodno mu je otrov stavljen u hranu. Kad je preminuo u stravičnim mukama, odlučili su da telo uklone tako što su i njega samleli, a ostatke bacili u Dunav.

Okrivljeni Lalić, prema nezvaničnim saznanjima i pisanju Kurira, od samog početka je slao signale da je spreman na saradnju sa policijom i tužilaštvom. Posle hapšenja, početkom februara prošle godine, u prvom trenutku je odbijao da odgovara na pitanja, ali čim su stigli prvi dokazi, dobavljeni preko zaštićene aplikacije „Skaj“, odlučio je da progovori. Na poslednjem pojavljivanju u sudu, tokom pripremnog ročišta, Lalić se pored Bojana Hrvatina i Nikole Spasojevića izjasnio da je kriv.

– Lalić je dao sve od sebe da se zaštiti. Naveo je da je sve radio po nalozima Belivuka i Miljkovića i da nije smeo da im se suprotstavi jer ih se plašio. Detaljno je opisao hijerarhiju i ko je šta radio, kako se ponašao, ko je naređivao i smišljao monstruoznosti. Ispričao je i razloge otmica i brutalnih likvidacija. Govorio je i o saradnicima iz policije, ali i drugih državnih organa – rekao je izvor upućen u dešavanja.

Treći svedok okrivljeni na optužnici, koja broji tridesetak imena, zauzima visoko peto mesto. Navodi se da je završio IT fakultet, a tokom ispitivanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal, kao i u MUP Srbije, naveo je da je nezaposlen, ali da trguje bitkoinima na berzi i da mesečno zarađuje oko 1.300 evra. Do sada nije bio osuđivan.

– Lalić se tereti da je počinio krivična dela udruživanje, sedam teških ubistava, otmicu i nelegalno držanje oružja. On je posle svega izrazio i kajanje – ističe izvor blizak istrazi.

U optužnici se navodi da su pripadnici grupe Belivuka i Miljkovića žrtve kidnapovali, a potom ih prebacivali u „klanicu“u Ritopeku gde su ubijani. Žrtve su klali i davili, ali i usmrćivali udarcima u glavu.

Strahovali od svedočenja

Motiv ubistva Kojića je i dalje vrlo nejasan.

– Zna se, međutim, bar prema onome što pričaju bliski saradnici grupe, da je „smrtnu presudu“ doneo Miljković kao i u mnogim drugim slučajevima. Smatrao je da može da preuzme njegove poslove u oblasti građevinarstva, a iz nekog razloga je strahovao da bi mogao da im naudi kada je reč o ubistvu Miloševića jer je jedini pored Belivuka znao sve detalje – navodi izvor iz istrage.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare