ILIJA STOLICA SMENJEN! Partizan REMIZIRAO sa Aekom

Fudbaleri Partizana od 21 čas su u Humskoj igrali revanš meč kvalifikacija za Ligu Evrope protiv AEK-a od kojeg je izgubio 2:1 u prvom meču. Partizan nije uspeo da se plasirala dalje, jer su remizirali sa Aek-om 2:2 jer je ukupnim rezultatom 4:3 eliminisan iz trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope od duplo slabijeg tima!

Posle očajnih igara i rezultata trener smenjen posle samo tri meča u Superligi, na insistiranje sportskog sektora i direktora Ivice Ilieva.

Pregrmeo je Ilija Stolica prvi udar čelnika Partizana u ponedeljak i to zahvaljujući naklonosti predsednika Milorada Vučelića, koji je i insistirao na njegovom angažovanju, no, kako je to donelo nove potrese i neslaganje sportskog sektora, odnosno sportskog direktora Ivice Ilieva, kome je to u opisu posla, a čija struja je insistirala na momentalnom otkazu, trener je danas razrešen dužnosti, saznaje Telegraf! Posle dva kiksa u prva tri kola Superlige Srbije, Stolica je smenjen i to ne toliko zbog samog rezultata, koliko zbog očajne igre i jasnih naznaka da se ekipa nalazi u „živom blatu“ iz koga samo šok-terapija sa nekim novim šefom struke može da je izvuče.

Iako se činilo da je sastanak održan početkom sedmice doneo konačno rešenje i da će prvi čovek kluba uspeti da spase Stolicu od neminovnog, tokom jučerašnjeg dana i danas Humskoj je bio pravi „defile“ bivših i aktuelnih čelnika i svi su oni slovom bili u sportski sektor, jer u Partizanu se, kakva god situacija bila u klubu, u svim vremenima, sem u doba Dragana Đurića kada se nije znalo ko pije ko plaća, organizacioni deo nikada nije mešao u sportska pitanja.

Otuda je Iliev imao podršku, jer je i sam Vučelić priznao da je pogrešio sa Stolicom, ali je iz nekog razloga želeo, i pored kikseva i očajne igre tima, da mu omogući još četiri meča (?!) na klupi Partizana, uključujući i evropski sa AEK-om iz Larnake, što bi, pak, moglo da se tumači na razne načine.

Ponedeljak je doneo sučeljavanje mišljenja, Iliev i komplatan sportski sektor koji predvodi je bio apsolutno za smenu Stolice, tim pre, jer je treneru i pre i posle meča sa Radničkim u Nišu sugerisano da „brlja“ sa timom i postavkom igre, pa je posle remija (3:3) u kome je Partizan spasavao kožu u 95. minutu sumnjivim penalom, održan i žestok sastanak trenera i sportskog direktora, koji je samo produbio krizu.

Jer. Partizan nije poligon za učenje i improvizaciju, traži se instant rezultat, tim pre što crno-beli u poslednjih pet godina nemaju šampionski pehar, a poslednje tri nikakav pehar generalno i pritisak navijača i javnosti je postao ogroman, iako i trenutne društvene okolnosti dobrano diktiraju fudbalski poredak u zemlji.

Elem, tokom današnjeg dana se u Humskoj sastalo najuže rukovodstvo, ponovo se raspravljalo o statusu Ilije Stolice, koji je u tom momentu vodio svoj poslednji trening u sportskom centru u Zemunu. Predsedniku kluba su predočene posledice daljeg nastavka saradnje sa istim trenerom i (ne)nestručnim štabom, pa se na kraju ipak došlo do zajedničkog rešenja – Stolica je smenjen, piše Telegraf.!


UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare