Aleksandar Mitrović je kralj Premijer lige! Srbin sa 2 gola „otkinuo“ Liverpulu bodove u prvom kolu

Najjača i najzanimljivija liga na svetu, engleska Premijer liga, vratila se na terene i time donela užitak za sve navijače širom sveta tokom ovih vrelih letnjih dana. Uvodno prvo kolo je prošlo u znaku Aleksandra Mitrovića, koji je protiv Liverpula postigao dva gola i tako doneo bod svom Fulamu – 2:2.

Odlična utakmica viđena je na Krejven Kotidžu ovog podneva, gde je Fulam ugostio ekipu Liverpula u drugoj utakmici prvog kola Premijer lige.

Već od starta je Fulam pokazao da se neće braniti i unapred predati u ovom meču sa Liverpulom, što je nagovestio i Aleksandar Mitrović pokušajem već u prvom minutu meča, piše Telegraf. Nije udarac otišao u okvir gola, ali je nagovestio velika dela srpskog fudbalera.

Istina, to veliko „delo“ je došlo posle nešto više od pola sata igre. Igrao se 33. minut, Tete i Kebano su odigrali prelepu akciju na desnom boku terena i holandski bek je poslao odličnu loptu u šesnaeterac. Na pravom mestu je bio Aleksandar Mitrović koji je nadskočio Arnolda i tako postigao gol za 1:0 i potpunu ekstazu na stadionu!

Ovaj rezultat je naterao i Jirgena Klopa da reaguje i na teren pošalje Darvina Nunjeza i Harvija Eliota, a to se ispostavilo i kao pun pogodak. Nunjez je odmah doneo potrebnu širinu u napadu, što se isplatilo kasnije, jer je iskoristio odličnu asistenciju Mohameda Salaha i postigao gol za 1:1.

Činilo se kao da će Liverpul doći do preokreta, kada je opet na scenu stupio Aleksandar Mitrović. Srbin je propisno „izlomio“ Virdžila Van Dajka i sklonio mu loptu, dok ga je Holanđanin udario po nozi, oborio u šesnaestercu i tako načinio penal.

Srbin je bio čovek odluke, uzeo je loptu u ruke i veoma preciznim i sigurnim udarcem je doneo svom timu novu prednost od 2:1.

Taman je pomislio Fulam da će izdržati i doći do pobede, kada su na scenu ponovo nastupili protagonisti i prvog kola kod Liverpula. Arnold je poslao loptu Nunjezu, ovaj je nekako došao do nje i samo ju je odložio za Egipćanina koji je postigao gol za 2:2.

Kako god se okrene, Fulam mora biti zadovoljan i bodom u ovom prvom kolu, a posebno zadovoljan mora biti i Aleksandar Mitrović, koji je odmah pokazao da 43 gola u Čempionšipu nisu slučajnost, te da je spreman i da se nadmeće s najboljima od najboljih.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare