KLUPKO SE ODMOTAVA! PADA NARKO-MAFIJA U MUP! Hapšenje prljavog policajca Paje i njegove žene vrh ledenog brega

U velikoj akciji Sektora unutrašnje kontrole i BIA u ponedeljak su uhapšeni policijski službenik UKP Daniel Jovanović (41), njegova supruga Dušica Jovanović (39), zaposlena u BIA, bivši policijski službenik Milivoje K. (44) i njihov saučesnik iz Aranđelovca Ž. F. (34) zbog sumnje da su, kao članovi kriminalne grupe, u dužem vremenskom periodu krijumčarili velike količine kokaina brodovima iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije, a sve pod vođstvom šefa „kavačkog klana“ Radoja Zvicera i uz pomoć Veljka Belivuka.

Izvori Republike iz istrage ističu da je klupko tek počelo da se odmotava i da ostali članovi kriminalne grupe u MUP tek treba da se otkriju.

– Inspektori unutrašnje kontrole i BIA u saradnji s Tužilaštvom za organizovani kriminal otkrili su tek vrh ledenog brega, odnosno samo jedan deo velike bande. Sada je pokrenuta opsežna istraga da bi se pronašli svi saučesnici, pogotovo u SUK i BIA, gde su radili uhapšeni supružnici. Pod posebnom lupom su njihove telefonske komunikacije koje će mnogo toga otkriti, a sumnja se i da je Daniel imao aplikaciju Skaj. Neophodno je i da se ispita ko ga je postavio u odeljenje za narkotike, kao i ko mu je omogućio pristup poverljivim informacijama – ispričao je Republikin izvor blizak istrazi.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni se dovode i u vezu s odbeglim policajcem iz Crne Gore Ljubom Milovićem, koji je postao poznat kada je portal Libertas.me objavio fotografiju na kojoj je s kolegom Petrom Lazovićem, koji je nedavno uhapšen u Crnoj Gori, kao član „kavačkog klana“, Veljkom Belivukom, Markom Miljkovićem i Radojem Zvicerom.

Sumnja se da su bračni par i njihovi saučesnici nabavljali kokain, ali i da im je glavni zadatak bio prenos tog zarađenog novca iz Holandije u Srbiju i Crnu Goru. Mediji prenose da je po turi prenošeno od 1,5 do dva miliona evra, a da su uhapšeni članovi bande za to uzimali 1,5 procenata, odnosno oko 30.000 evra po turi.

POVERLJIVI PODACI

– Osumnjičeni Daniel Jovanović je vršio provere kroz baze podataka MUP, pribavljao podatke o istragama koje vodi UKP i poverljive podatke saopštavao ostalim članovima kriminalne grupe. Sumnjiči se i da je iz Srbije u Crnu Goru transportovao veću količinu novca stečenog od prodaje kokaina, a deo novca ulagao u krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije.

Njegova supruga je pribavljala podatke o istragama koje vodi BIA i njih davala članovima grupe.

Za Milivoja K. sumnja se da je organizovao šverc kokaina iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije, prikupljanje zarađenog novca i njegovog transporta iz Srbije u Crnu Goru.Deo tog novca ulagao je u izgradnju nekretnina na teritoriji Srbije i Crne Gore – saopštio je juče MUP.

Navedeno je i da je četvrti osumnjičeni član bande Ž. F. imao ulogu vozača kamiona, koji je prevozio novac zarađen od droge iz Evropske unije u Srbiju i Crnu Goru.

Član bande pao s pet miliona evra

Jedan Srbin, za kojeg se sumnja da je član uhapšene bande, uhapšen je u Roterdamu u martu ove godine jer je u kući u kojoj je nelegalno boravio pronađeno više od pet miliona evra, desetine kilograma kokaina i oružje.

Trag vodi do Velje Nevolje

Inspektori ispituju i sumnje da je uhapšeni bračni bar poverljive podatke iz MUP i BIA, osim Zviceru, odavao i vođi srpskog ogranka „kavačkog klana“ Veljku Belivuku, zvanom Velja Nevolja, koji je s Markom Miljkovićem i još 14 pripadnika kriminalne grupe uhapšen u februaru prošle godine zbog šverca kokaina i najmanje sedam zverskih ubistava.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare