VELIKO HAPŠENJE U MUP: Iza brave pripadnik UKP i njegova supruga koja radi u BIA zbog ŠVERCA KOKAINA prekookeanskim brodovima

Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i BIA uhapsili su policijskog službenika UКP D.J. (41), njegovu suprugu D.J. (39), koja je inače pripadnica BIA, zatim bivšeg policijskog službenika К.M. (44) i građanina Ž. F. (34) iz Aranđelovca zbog sumnje da su kao članovi organizovane kriminalne grupe u dužem vremenskom periodu krijumčarili velike količine kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije, a potom novac stečen prodajom kokaina transportovali iz Evropske unije u Republiku Srbiju i Crnu Goru.

Osumnjičeni D.J. je zloupotrebljavajući službeni položaj, a za potrebe organizovane kriminalne grupe i na zahtev drugih članova te grupe vršio provere kroz baze podataka MUP-a, pribavljao podatke o istragama koje vodi UКP i poverljive podatke neovlašćeno saopštavao ostalim članovima ove OКG.

On se sumnjiči i da je iz Srbije u Crnu Goru transportovao veću količinu novca stečenog od prodaje kokaina, a deo novca ulagao u krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije.

D. J. pripadnica BIA je, zloupotrebljavajući službeni položaj, proverama kroz baze podataka BIA, pribavljala podatke o istragama koje vodi BIA i poverljive podatke neovlašćeno saopštavala ostalim članovima ove OКG.

Sumnja se da je К. M. učestvovao u organizaciji krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije i prikupljanju novca od prodate opojne droge, kao i u transportu novca iz Srbije u Crnu Goru. Deo novca stečenog od prodaje kokaina ulagao je u izgradnju nekretnina na teritoriji Srbije i Crne Gore.

Osumnjičeni Ž.F. je kao vozač u međunarodnom teretnom transportu novac od prodaje kokaina transportovao iz Evropske unije u Srbiju i Crnu Goru.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin čestitao je pripadnicima SUК-a, Bezbednosno-informativnoj agenciji i Tužilaštvu za organizovani kriminal na uspešnoj akciji i ponovio da policija čisti svoje redove od „prljavih“ policajaca.

– Od prvog dana mog dolaska na čelo MUP-a čistimo sopstvene redove i nećemo stati sve dok sam ja ministar unutrašnjih poslova. Nema veće izdaje ni lošijeg čoveka od policajca koji radi za kriminalce i prodaje informacije pa i živote svojih kolega. Ovi ljudi su sramota i MUP i BIA, ali oni koji su ih pohapsili su ponos i MUP-a, i BIA i TOК. MUP će svoje redove očistiti, neka i svi ostali pođu za našim primerom – poručio je ministar Vulin, prenosi Kurir.

Osumnjičenima je, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal određeno zadržavanje do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, pranje novca, a policijski službenik D. J. i pripadnica BIA D. J. i zbog krivičnih dela zloupotreba službenog položaja i krivično delo iz člana 98. Zakona o tajnosti podataka.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare